Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Εντός του 2019 η παράδωση της πρώτης παρτίδας των ανιπυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία

Ρωσία: Εντός του 2019 η παράδωση της πρώτης παρτίδας των ανιπυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η πλευρά της Ρωσίας θα χρησιμοποιήσει την τουρκική λίρα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής
Εντός του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση της πρώτης παρτίδας των προηγμένων συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία από τη Ρωσίας, όπως ανέφερε σήμερα (23/8) ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας εξαγωγών αμυντικού εξοπλισμού Rosoboronexport, Alexander Mikheev.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport ανέφερε ότι η σχετική σύμβαση μεταξύ των δύο χωρών «θα εφαρμοστεί εντός των συμφωνημένων προθεσμιών», διευκρινίζοντας ότι «το 2019 θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τη σύμβαση».
Παράλληλα, σύμφωνα με το RIA Novosti, η Rosoboronexport είπε στην Τουρκία ότι θα στραφεί στην τουρκική λίρα, αντί να χρησιμοποιήσει το αμερικανικό δολάριο, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.
Μάλιστα, η ρωσική εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει να πραγματοποιεί πωλήσεις σε πελάτες από το εξωτερικό σε δολάριο ΗΠΑ, επιτρέποντας αγορές σε τοπικά νομίσματα.
Η πλευρά της Ουάσιγκτον έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι η αγορά των S-400 από την Τουρκία θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για τα αμερικανικά όπλα που χρησιμοποιεί η Άγκυρα, την ίδια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, στον οποία συμπεριλαμβάνονται και οι καθυστερήσεις στην παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.
Οι νομοθέτες των ΗΠΑ έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους απέναντι στην αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία, γεγονός που έχει οδηγήσει και στις επιπλοκές στην παράδοση των αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης