Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ξανά ο χρυσός λόγω Fed και εμπορικών εντάσεων - Στο -0,74% και τα 1.194,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ξανά ο χρυσός λόγω Fed και εμπορικών εντάσεων - Στο -0,74% και τα 1.194,40 δολ. ανά ουγγιά
Η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου ασκεί νέες πιέσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Υπό πιέσεις βρίσκεται σήμερα Πέμπτη (23/8) ο χρυσός, μετά την άνοδο που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεχόμενος πιέσεις τόσο από τα πρακτικά της Fed, όσο και από την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,74% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.194,40 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,28% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,87 γεν.
Ο χρυσός απώλεσε τη δυναμική των προηγούμενων ημερών, εν μέσω ανησυχιών ότι ο νέος γύρος των δασμών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα θα μπορούσε να επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ οι προσδοκίες για μία ακόμα αύξηση επιτοκίων από την Fed έδωσε ώθηση στο αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του πολύτιμου μετάλλου.
«Ο κόσμος ανησυχεί σχετικά με τον νέο γύρο δασμών των ΗΠΑ στην Κίνα και στρέφονται στο δολάριο, το οποίο παρουσιάζεται ως ασφαλές καταφύγιο για την ώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Wing Fung Precious Metals, Peter Fung.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ ενισχύεται μετά από έξι συνεχόμενες ημέρες πτώση, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +0,27% στις 95,26 μονάδες, μετά την ετοιμότητα που έδειξε η Federal Reserve να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά την επόμενη συνεδρίαση, δεδομένου ότι η αμερικανική οικονομία παραμείνει υγιής.
«Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι εάν τα εισερχόμενα στοιχεία συνεχίσουν να στηρίζουν την τρέχουσα προοπτική για την οικονομία, σύντομα θα ήταν απαραίτητο να υπάρχει ένα ακόμα βήμα προς την αφαίρεση στης πολιτικής διευκόλυνσης», αναφέρουν τα πρακτικά της Fed, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες (22/8).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης