Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ισχυρή αντίδραση 4,5% από τη Μυτιληναίος – Υποτιμημένη τη χαρακτηρίζει η Euroxx

tags :
Ισχυρή αντίδραση 4,5% από τη Μυτιληναίος – Υποτιμημένη τη χαρακτηρίζει η Euroxx
Η ΑΧΕ περιμένει απομόχλευση με διατήρηση των καλών μερισμάτων λόγω των υψηλών ελεύθερων ταμειακών ροών
Η προσέγγιση των 7,60 ευρώ αφύπνισε τους αγοραστές στη Μυτιληναίος και οδηγούν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τη μετοχή υψηλότερα και ξανά πάνω από τα 8 ευρώ.
Στελέχη της αγοράς ανέφεραν πως η πίεση το προηγούμενο διάστημα στη μετοχή είχαν να κάνουν με εκροές funds που επενδύουν σε αναδυόμενες.
Σύμφωνα με τη Euroxx μετά την πρόσφατη αδυναμία (10% υποχώρηση τον τελευταίο μήνα και 28% από τα ψηλά των 52 εβδομάδων των 10,76 ευρώ) η μετοχή διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο για το 2018 EV/EBITDA 5,3 φορές το οποίο κατά την άποψη της χρηματιστηριακής δεν αντικατοπτρίζει τα ισχυρά θεμελιώδη του ομίλου, τον καλό ισολογισμό, τη δημιουργία χρηματικών κεφαλαίων από το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων  και την υψηλή αναπτυξιακή προοπτική.
Επιπλέον ο όμιλος δεν έχει έκθεση στην Τουρκία και δεν εξάγει στις ΗΠΑ.
Τέλος η ΑΧΕ αναφέρει πως η εταιρική αναδιάρθρωση θα φέρει αξία στους μετόχους και οι υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές θα οδηγήσουν σε επιθετική απομόχλευση και καλά μερίσματα.
Η μετοχή είναι μαζί με τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ μεταξύ των μεγάλων πρωταγωνιστών της σημερινής αντίδρασης και ενισχύεται 4,5% κάνοντας πράξη στα 8,08 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 8,15 ευρώ.
Ο όγκος ανέρχεται στα 284 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 1,15 δισ. ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης