Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει νέο μνημόνιο με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ

Αυγενάκης (ΝΔ): Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει νέο μνημόνιο με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ
«Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του», τόνισε ο κ. Αυγενάκης
Για ένα τέταρτο πρόγραμμα, με νέα ψηφισμένα μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ, με σκληρή εποπτεία και μέτρα λιτότητας τα οποία θα έχουν διάρκεια έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας πως «μόνο ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του συμμερίζονται τη δήθεν μεταμνημονιακή ευφορία».
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 ο κ. Αυγενάκης είπε πως «ο κ. Τσίπρας έδωσε ένα σόου στην Ιθάκη χωρίς ενδιαφερόμενους θεατές, χωρίς χειροκροτητές».
«Προσπάθησε να δώσει μία ακόμη παράσταση.
Μόνο εκείνος και ένα μέρος των συνεργατών του συμμερίζονται την δήθεν μεταμνημονιακή ευφορία.
Η χώρα θα διανύσει από εδώ και στο εξής μία περίοδο σκληρής εποπτείας.
Η εποπτεία αυτή θα είναι αυστηρότερη από όλες τις χώρες, οι οποίες εξήλθαν από τα Μνημόνια.
Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτούνται θα ανέρχονται στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και από το 2022 μέχρι το 2060 στο 2,2% του ΑΕΠ.
Τώρα η χώρα θα δανείζεται με επιτόκια πολύ πιο υψηλά από ότι στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ενώ δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε στις πλάτες των πολιτών τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο εξαιτίας της τυχοδιωκτικής πολιτικής του, των ανεύθυνων και δημαγωγικών επιλογών του, της δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης».
Αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε πως «η ευθύνη ανήκει ξεκάθαρα στην πολιτική ηγεσία του τόπου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης