Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα προσφεύγει στον ΠΟΕ για τους νέους δασμούς από την Ουάσιγκτον

Η Κίνα προσφεύγει στον ΠΟΕ για τους νέους δασμούς από την Ουάσιγκτον
Η Κίνα προσφεύγει στον ΠΟΕ εναντίον των ΗΠΑ
Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) προσέφυγε η Κίνα εναντίον των νέων πρόσθετων τελωνειακών δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ, κάνοντας πράξη τη σχετική προειδοποίηση.
Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα, 23 Αυγούστου 2018, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, το Πεκίνο αντιτίθεται στην επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε κινέζικα προϊόντα και θα συνεχίσει να λαμβάνει τα αναγκαία αντίμετρα, ενώ επισήμανε ότι οι ΗΠΑ επιμένουν πεισματικά στο να επιβάλλουν δασμούς σε προϊόντα και ως εκ τούτου η Κίνα «είναι αναγκασμένη» να προχωρήσει σε αντίποινα.
Οι νέοι δασμοί ύψους 25% αφορούν εισαγόμενα στις ΗΠΑ κινέζικα προϊόντα, αξίας 16 δισ. δολαρίων (ανεβάζοντας έτσι την αξία των κινέζικων προϊόντων στα οποία έχουν επιβληθεί δασμοί ύψους 25% στα 50 δισ. δολάρια).
«Παράλληλα για να προστατεύσουμε το ελεύθερο εμπόριο και τα πολυμερή συστήματα αλλά και για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας, η Κίνα θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και στον μηχανισμό επίλυσης διαφορών για τους εν λόγω δασμούς», σημείωνε το υπ. Εμπορίου της Κίνας.
Σημειώνεται πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια αμερικάνικα προϊόντα, η Κίνα θα επιβάλλει δασμούς.
Ωστόσο, έχει διαμηνύσει πως οι δασμοί της θα αφορούσαν προϊόντα ίσης αξίας με τα κινέζικα προϊόντα που πλήττονται από τους δασμούς των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης