Τελευταία Νέα
Οικονομία

Euromoney: Η Ελλάδα κάνει μικρά βήματα σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι - Παραμένει ευάλωτη λόγω χρέους

Euromoney: Η Ελλάδα κάνει μικρά βήματα σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι - Παραμένει ευάλωτη λόγω χρέους
Το υψηλό χρέος κάνει την Ελλάδα ευάλωτη για τα επόμενα χρόνια
«Αχίλλειο πτέρνα» του ευρώ χαρακτηρίζει την Ελλάδα, το Euromoney Magazine σε δημοσίευμα του σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, ενώ πολλοί επενδυτές βλέπουν με θετικό μάτι την Ελλάδα -στον απόηχο της βελτίωσης των οικονομικών στοιχείων και της πολιτικής σταθερότητας σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια- η χώρα παραμένει η πιο επικίνδυνη.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 4,2%, το ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση (Ιανουάριος - Μάρτιος) αυξήθηκε κατά 0,8% και στο 2,3% σε ετήσια βάση, ενώ η Κομισιόν προβλέπει ότι η οικονομία θα επεκταθεί κατά 1,9% φέτος και κατά 2,3% των 2019.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από σχετική έρευαν του Euromoney, η Ελλάδα παραμένει η πιο επικίνδυνη χώρα της ΕΕ, με μια διαφορά 13 μονάδων από την επόμενη πιο επικίνδυνη, Ρουμανία.

ECR_Greece_2018_lagging_behind-780

Την ίδια στιγμή, το ελληνικό χρέος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο 170% για το τέλος του επόμενου έτους, ενώ οι υψηλοί στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα δεσμεύουν την Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες.
«Το δημοσιονομικό πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο, αλλά θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί εάν η οικονομία επιδεινωθεί, όπως αναμένεται εάν η Ευρώπη έρθει αντιμέτωπη με εμπορικούς πολέμους, το Brexit και τη σταδιακή κατάργηση της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Την ίδια στιγμή, όσοι συγχαίρουν την Ελλάδα για τις επιτυχίες της αγνοούν τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προκλήσεις όσον αφορά την εξυπηρέτηση χρέους.
«Για τους Έλληνες επενδυτές, θα είναι μια μακρά και ανώμαλη πορεία» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης