Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Δεν θα υποκύψουμε στις ιταλικές απειλές για το μεταναστευτικό

Κομισιόν: Δεν θα υποκύψουμε στις ιταλικές απειλές για το μεταναστευτικό
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια κοινότητα κανόνων και λειτουργεί με βάση κανόνες και όχι απειλές, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ακολουθήσει τους κανόνες που διέπουν το μεταναστευτικό και δεν θα υποκύψει στις ιταλικές απειλές για την κατανομή μεταναστών που παραμένουν στη Σικελία, δήλωσε σήμερα (24/8/2018) εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Luigi Di Maio, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα σήμερα πως η Ιταλία θα ακολουθήσει «σκληρή γραμμή» με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια συνάντηση στις Βρυξέλλες όσον αφορά την κατανομή των μεταναστών που παραμένουν σε ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στη Σικελία και επανέλαβε την απειλή να αναστείλει τη χρηματοδότηση προς την ΕΕ εξαιτίας της υπόθεσης αυτής.
«Η εξεύρεση λύσης για τους ανθρώπους στο πλοίο αποτελεί την κύρια προτεραιότητά μας.
Αυτό είναι το σημείο στο οποίο επικεντρωνόμαστε και σε αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να επικεντρωθούν όλοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Alexander Winterstein, σε συνέντευξη Τύπου.
«Ας μην ασχοληθούμε με αλληλοκατηγορίες.
Πιστεύουμε επίσης ότι μη εποικοδομητικά σχόλια, πόσο μάλλον απειλές, δεν βοηθούν και δεν θα μας φέρουν πιο κοντά σε μια λύση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια κοινότητα κανόνων και λειτουργεί με βάση κανόνες και όχι απειλές », πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης