Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί το 2019 και το 2020

Bullard (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί το 2019 και το 2020
Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις δήλωσε ότι δεν θέλει να δει άλλες αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα εντός του 2018
Η οικονομία των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί το 2019 και το 2020, προειδοποίησε σήμερα (24/8/2018) ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, μιλώντας στο «CNBC» από το τραπεζικό συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) στο Jackson Hole, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να δει άλλες αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα εντός του 2018.
Ο Bullard τόνισε ότι «βλέπει» μια μακροπρόθεσμη δυνητική ανάπτυξη γύρω στο 2%.
«Αν ήμουν μόνος μου, θα περίμενα εδώ που βρισκόμαστε και θα προσπαθούσα να αντιδρώ στα δεδομένα που έρχονται κάθε φορά», δήλωσε ο Bullard στη συνέντευξή του στο «CNBC».
«Δεν βλέπω πάρα πολλές πληθωριστικές πιέσεις...
Είμαι “γεράκι” αναφορικά με τον πληθωρισμό, αλλά απλά δεν τον βλέπω να ανεβαίνει…
Απλά δεν νομίζω ότι πρόκειται για μια κατάσταση όπου πρέπει να είμαστε προληπτικοί», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.
Ο ίδιος υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να προσαρμόσει την πολιτική της εάν η ανάπτυξη αποδειχθεί ταχύτερη από την αναμενόμενη. 
«Νομίζω ότι πρόκειται να είναι ένα καλό έτος και μέρος αυτού οφείλεται στα δημοσιονομικά κίνητρα», συνέχισε ο Bullard.
«Αλλά το θέμα είναι ότι πρόκειται να έχουμε επιβράδυνση το 2019 και το 2020. Αυτή είναι η στάνταρτ πρόβλεψη που βρίσκεται εκεί έξω», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις δήλωσε ακόμη ότι «η υποτονική παραγωγικότητα παρεμποδίζει την αύξηση των μισθών».
Όπως συνέχισε, ωστόσο, τα τρέχοντα επίπεδα των μισθολογικών αυξήσεων δεν βρίσκονται εκτός των αποδεκτών ορίων, ενώ υπογράμμισε ότι «η χαμηλή ανεργία δεν είναι απειλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης