Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι αναλυτές προειδοποιούν: Το story του ισχυρού δολαρίου φτάνει προς το τέλος του

Οι αναλυτές προειδοποιούν: Το story του ισχυρού δολαρίου φτάνει προς το τέλος του
Έπειτα από ένα ράλι εβδομάδων, το δολάριο οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση μετά τον Μάρτιο
Ενώ το δολάριο οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση μετά τον Μάρτιο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το στόρι της ισχυροποίησης του δολαρίου οδεύει προς το τέλος του.
«Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι βρισκόμαστε στο τέλος της ιστορίας για το ισχυρό δολάριο έναντι των περισσότερων νομισμάτων» δήλωσε ο Bob Parker της Quilvest Wealth Management.
Αναφερόμενος στην επικείμενη ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, o Parker δήλωσε ότι οι αγορές περιμένουν να δουν τι θα κάνει η Fed το επόμενο έτος.
«Θα προχωρήσει σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος;
Κάτι που δεν μπορεί να συμβεί είναι η Fed να δώσει guidance για τρεις αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος και να προβλέψει ανάπτυξη 4,2% για το 2019.
Κάτι δεν είναι σωστό εδώ» δήλωσε στο CNBC.
Ο Parker πιστεύει ότι η αμερικανική οικονομία σίγουρα θα σημειώσει επιβράδυνση το 2019.
«Σε μια στιγμή, όπου η ευρωπαϊκή ανάπτυξη βρίσκεται κοντά στο 2,3% με 2,4% και στο δολάριο υπάρχουν πολλές long τοποθετήσεις, εύκολα μπορεί να διαμορφωθεί μια κατάσταση όπου τα περισσότερα νομίσματα θα κινηθούν πολύ πιο θετικά έναντι του δολαρίου κατά το επόμενο έτος» τόνισε.
Σημειώνεται ότι το δολάριο υποχώρησε σήμερα (24/8/2018) οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση μετά τον Μάρτιο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν στην ομιλία του Powell κάποια σημάδια για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης