Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel από Γεωργία: Δεν τίθεται θέμα άμεσης ένταξης χώρας στο ΝΑΤΟ

tags :
Merkel από Γεωργία: Δεν τίθεται θέμα άμεσης ένταξης χώρας στο ΝΑΤΟ
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, δήλωσε ότι η ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι για το άμεσο μέλλον
Το ενδεχόμενο άμεσης ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ απέρριψε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
«Η θέση της Γερμανίας είναι ότι η ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι για το άμεσο μέλλον, τα πράγματα έρχονται σταδιακά» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Τιφλίδας, πρωτεύουσα της χώρας αυτής στον νότιο Καύκασο.
Στη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι το 2008, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν ότι μία ημέρα η Γεωργία θα μπορούσε να γίνει μέλος της, όμως -υπό την πίεση της Angela Merkel και του τότε προέδρου της Γαλλίας Nicola Sarkozy- αρνήθηκαν να της χορηγήσουν το καθεστώς της επίσημης υποψήφιας προς ένταξη χώρας.
Σήμερα το βράδυ η Merkel θα επισκεφθεί την Αρμενία και το Σάββατο το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να απευθύνει έκκληση «για μία ειρηνική λύση μέσω συναίνεσης» στη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Νοτίου Καυκάσου που φιλονικούν για τον έλεγχο της περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Γερμανίδας Καγκελάριου.
Στο Αζερμπαϊτζάν θα διεξαγάγει επίσης συνομιλίες για ενεργειακά θέματα με την πλούσια σε υδρογονάνθρακες χώρα, ως πιθανή εναλλακτική λύση για το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο που παραδίδεται στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης