Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Πρέπει να κινηθούμε προς ένα ουδέτερο επιτόκιο

Kaplan (Fed): Πρέπει να κινηθούμε προς ένα ουδέτερο επιτόκιο
Η Fed πρέπει να κινηθεί προς ένα ουδέτερο επίπεδο επιτοκίων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να κινηθεί προς ένα ουδέτερο επίπεδο επιτοκίων, δήλωσε σήμερα (24/8/2018) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan.
Παράλληλα, μιλώντας στο «Bloomberg TV» από το ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, ο Kaplan δήλωσε ότι ακόμη δεν έχουν παρατηρηθεί επιδράσεις στην ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ από τους εμπορικούς δασμούς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Trump.
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, υπερασπίστηκε κατά την έναρξη του συμποσίου τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, η οποία προχώρησε σε αύξηση της πρόβλεψής της για την αμερικανική οικονομία, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της Fed για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων είναι το κατάλληλο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να δει άλλες αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2018, προειδοποιώντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί το 2019 και το 2020.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης