Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Ρωσία: Αποτρέψτε νέα χημική επίθεση Assad στη Συρία αλλιώς θα επέμβουμε στρατιωτικά

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Ρωσία: Αποτρέψτε νέα χημική επίθεση Assad στη Συρία αλλιώς θα επέμβουμε στρατιωτικά
Η Ρωσία απάντησε ότι φοβάται το ενδεχόμενο χημικών επιθέσεων στη Συρία πίσω από τις οποίες θα κρύβονται αμερικανοί πράκτορες 
Προειδοποιητικό μήνυμα προς τη Ρωσία στέλνουν οι ΗΠΑ για τον «προστατευόμενο» του προέδρου Putin, πρόεδρο της Συρίας Assad.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, το μήνυμα που έστειλε η Ουάσιγκτον προς τη Μόσχας ήταν ξεκάθαρο και ξεκαθάριζε ότι «οι ΗΠΑ. είναι έτοιμες να αναλάβουν ισχυρή στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας αν ο Πρόεδρος Basar al Assad χρησιμοποιεί χημικά όπλα για να ανακαταλάβει μια από τις τελευταίες περιοχές που ανήκουν σε ανταρτικές περιοχές της χώρας του».
Το μήνυμα εστάλη στη Μόσχα μετά τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών ότι ο Assad μπορεί να σχεδιάζει χημική επίθεση στη βορειοδυτική επαρχία Idlib.
Σε σύσκεψη στη Γενεύη, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ John Bolton δήλωσε στον ρώσο ομόλογό του Nikolai Patrushev,ότι η Αμερική είναι έτοιμη να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη από ό, τι κατά το παρελθόν κατά του καθεστώτος Assad.
Από την πλευρά του ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov δήλωσε ότι η Ρωσία «ανησυχεί πολύ» από την απειλή λέγοντας ότι φοβάται το ενδεχόμενο «προκλητικών» χημικών επιθέσεων πίσω από τις οποίες θα κρύβονται αμερικανοί πράκτορες στη Συρία ως πρόσχημα για μια νέα στρατιωτική δράση των ΗΠΑ.
Ρώσοι αξιωματούχοι εξεφρασσαν στον Bolton τις ανησυχίες τους κατά τη συνάντηση στη Γενεύη, κατά την οποία τόνισαν ότι «προειδοποιούμε την Ουάσινγκτον για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση. Όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θέλουν οι Η.Π.Α. και οι σύμμαχοί τους, τότε προετοιμάζονται νέες προκλήσεις».
Ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε πριν από αυτό ότι θα τιμωρήσει τον Assad για οποιαδήποτε περαιτέρω χρήση χημικών όπλων.
Οι δυνάμεις της Συρίας, υποστηριζόμενες από τη ρωσική αεροπορία, αναπτύσσονται γύρω από το Idlib - τη μόνη εναπομένουσα περιοχή όπου οι αντάρτες, που σήμερα κυριαρχούνται από τζιχάντ από την Αλ Κάιντα και άλλες ομάδες, έχουν σημαντική παρουσία. Εκτιμάται ότι υπάρχουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες μαχητές, πολλοί από τους οποίους απομακρύνθηκαν από το Idlib υπό καθεστώς κατάπαυσης του πυρός, καθώς η συμμαχία Assad-Ρωσία-Ιράν απέκτησε σταδιακά τον έλεγχο σε άλλα μέρη της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης