Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καμίνης: Η Ελληνική Αστυνομία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Καμίνης: Η Ελληνική Αστυνομία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
"Oι συλλήψεις για την υπόθεση του Φιλοπάππου αποδεικνύουν ότι η αστυνομία έχει τις δυνατότητες, όταν όμως υπάρχει η πολιτική βούληση", σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη
Η Ελληνική Αστυνομία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας ότι στα σημεία που υπάρχει εγκληματικότητα πρέπει να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση.
Ο ίδιος σχετικά με τον φόνο του 25χρονου στο λόφο του Φιλοπάππου, σημείωσε ότι την ευθύνη της διαχείρισης του χώρου και τον φωτισμό στους αρχαιολογικούς χώρους όπως και στου Φιλοπάππου την έχει το υπουργείο Πολιτισμού, συμπληρώνοντας  ότι ο δήμος θα μπορούσε να παρέμβει αποφασιστικά μόνο αν είχε μητροπολιτικές αρμοδιότητες, θέμα που επανέρχεται στο προσκήνιο.  
Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, ο καθένας πρέπει να κάνει την δουλειά του έως ότου μπορέσει ένας δήμος να συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες.
«Θέλουμε Μητροπολιτικό Δήμο.
Θέλουμε όλες τις αρμοδιότητες στον Δήμο.
 Πρέπει ο καθένας να κάνει τη δουλειά του έως ότου φτάσουμε στον Μητροπολιτικό Δήμο», είπε χαρακτηριστικά.
Για την εθνική τραγωδία στο Μάτι ο κ. Καμίνης μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι αναμένει τα επίσημα πορίσματα και πως αποδεικνύεται ότι δεν έγινε έγκαιρα η εκκένωση και με σωστό τρόπο.
Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «οι συλλήψεις για την υπόθεση του Φιλοπάππου αποδεικνύουν ότι η αστυνομία έχει τις δυνατότητες, όταν όμως υπάρχει η πολιτική βούληση.
Είχα ζητήσει την παραίτηση του κ.Τόσκα όταν διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε η βούληση να αντιμετωπίσει την πολιτική βία και το κοινό έγκλημα».
Κατά τον ίδιο, «στην εκκένωση των κατασκηνώσεων στον Άγ.Ανδρέα, δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το καθήκον μας απέναντι στα 620 παιδιά που φιλοξενούσαμε και τις οικογένειές τους.
Όχι δεν περιμέναμε καμία εντολή εκκένωσης και όπως αποδείχθηκε κάναμε σωστά.
Γιατί αυτή η εντολή δεν ήρθε ποτέ».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης