Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αυστηρή προειδοποίηση της Ρωσίας στις ΗΠΑ να αποφύγουν «νέες απερίσκεπτες κινήσεις» στη Συρία

Αυστηρή προειδοποίηση της Ρωσίας στις ΗΠΑ να αποφύγουν «νέες απερίσκεπτες κινήσεις» στη Συρία
Η Μόσχα κάλεσε «τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να αποφύγουν νέα απερίσκεπτα βήματα στη Συρία» και ενώ κατά φαινόμενα επίκειται μεγάλη επίθεση του Assad στην περιοχή Idlib
Να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε «απερίσκεπτες κινήσεις» στη Συρία κάλεσε τις ΗΠΑ σήμερα (25/8/2018) ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Απαντώντας στις δηλώσεις του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Bolton, περί ισχυρής αντίδρασης των ΗΠΑ στην περίπτωση χημικής ή βιολογικής επίθεσης στην περιοχή Idlib της Συρίας, ο Ryabkov προειδοποίησε «τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να αποφύγουν νέα απερίσκεπτα βήματα στη Συρία».
«Ακούμε τις τελευταίες δηλώσεις από την Ουάσινγκτον και αυτές δεν επηρεάζουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την πολιτική μας για την πλήρη εξάλειψη των τρομοκρατών στη Συρία και την επιστροφή αυτής της χώρας σε μια φυσιολογική ζωή», ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Η περιοχή Idlib, ένα καταφύγιο για πολίτες και αντάρτες που εκτοπίστηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας καθώς για και ισχυρές δυνάμεις τζιχαντιστών, επλήγη από ένα κύμα αεροπορικών επιθέσεων και βομβαρδισμών τον Αύγουστο του 2018, σε ένα πιθανό προοίμιο μίας μεγάλης κλίμακας κυβερνητικής επίθεσης, σύμφωνα με το Reuters.
Η Ρωσία υπέβαλε προτάσεις στις τουρκικές αρχές για την επίλυση της κατάστασης στην Idlib, μια περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας που συνορεύει με την Τουρκία.
Η Τουρκία υποστήριξε ορισμένες ομάδες ανταρτών στην περιοχή και δημιούργησε δώδεκα στρατιωτικές θέσεις εποπτείας, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει μια επίθεση δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο της Συρίας Bashar al -Assad, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Μόσχα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Walid al-Moualem πρόκειται να επισκεφθεί τη Μόσχα στο τέλος του μήνα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης