Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση με πολιτικό νόημα ανάμεσα στον Salvini και τον Orban την ερχόμενη Τρίτη (28/8)

Συνάντηση με πολιτικό νόημα ανάμεσα στον Salvini και τον Orban την ερχόμενη Τρίτη (28/8)
Οι εκπρόσωποι των Πέντε Αστέρων προσθέτουν ότι «οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για κατανομή των μεταναστών, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν, πλέον, τα ευρωπαϊκά κονδύλια»
Η συνάντηση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Matteo Salvini με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban την ερχόμενη Τρίτη (28/8) στο Μιλάνο, δεν θα έχει «θεσμικό η κυβερνητικό χαρακτήρα αλλά μόνον πολιτικό», τονίζουν σε ανακοινωθέν τους οι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων στην βουλή και στην γερουσία.
Οι εκπρόσωποι των Πέντε Αστέρων προσθέτουν ότι «οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για κατανομή των μεταναστών, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν, πλέον, τα ευρωπαϊκά κονδύλια» και ότι «στις χώρες αυτές, προς το παρόν, συγκαταλέγεται και η Ουγγαρία».
 Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Enzo Moavero Milanesi ευχαρίστησε μέσω διαδικτύου την Αλβανία, η οποία δέχθηκε να λάβει είκοσι από τους εκατόν εβδομήντα επτά μετανάστες και πρόσφυγες που διέσωσε το ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Diciotti.
 Το συγκεκριμένο πλοίο βρίσκεται ακόμη στο λιμάνι της Κατάνης και περίπου εκατόν τριάντα μετανάστες δεν έχουν αποβιβαστεί, δέκα ημέρες μετά από την διάσωση στην κεντρική Μεσόγειο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης