Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ένταση ΗΠΑ - Ρωσίας για τη Συρία - Η Μόσχα προειδοποιεί την Ουάσιγκτον να μην κάνει ριψοκίνδυνα βήματα

Νέα ένταση ΗΠΑ - Ρωσίας για τη Συρία - Η Μόσχα προειδοποιεί την Ουάσιγκτον να μην κάνει ριψοκίνδυνα βήματα
Είχε προηγηθεί η δήλωση του Σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου οτι η Ουάσινγκτον θα επέμβει στρατιωτικά στη Συρία σε περίπτωση επιθέσεων με χημικά ή βιολογικά όπλα 
Νέα επικίνδυνη ένταση δημιουργείται τα τελευταία 24ωρα πάνω από τη Συρία. Η Ρωσία απάντησε σήμερα (26/80 στις χθεσινές προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση κατά του Assad εάν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov προειδοποίησε με τη σειρά του την Ουάσιγκτον να «μην προβεί σε ριψοκίνδυνα βήματα στη Συρία».
Αντιδρώντας σε δηλώσεις που έκανε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο John Bolton, περί του ενδεχομένου η Ουάσινγκτον να αντιδράσει σθεναρά σε περίπτωση επιθέσεων με χημικά ή βιολογικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, ο Ryabkov είπε:
«Προειδοποιούμε τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να μην κάνουν νέα ριψοκίνδυνα βήματα στη Συρία. Ακούμε τελεσίγραφα από την Ουάσινγκτον (...) αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την πολιτική μας για την πλήρη εξάλειψη των κέντρων των τρομοκρατών στη Συρία και την επάνοδο της χώρας σε μια φυσιολογική ζωή».
Η επαρχία Ιντλίμπ, όπου έχουν καταφύγει άμαχοι και αντάρτες που εκτοπίστηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας, ενώ ελέγχεται κατά μεγάλο μέρος της από ισχυρές δυνάμεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, επλήγη από ένα κύμα βομβαρδισμών από αεροσκάφη και βαριά πυροβόλα τον περασμένο μήνα, κάτι που θεωρήθηκε προανάκρουσμα ολομέτωπης επίθεσης των κυβερνητικών στρατευμάτων.
Η Ρωσία παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προτάσεις στην τουρκική κυβέρνηση για την διευθέτηση της κατάστασης στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, που γειτονεύει με την Τουρκία.
Η Τουρκία έχει προσφέρει υποστήριξη σε οργανώσεις ανταρτών που δρουν στη Συρία κι έχει εγκαταστήσει φυλάκια παρατήρησης στη συριακή επικράτεια, ενώ έχει παρεισφρήσει επανειλημμένα στη χώρα. Η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες για να αποτραπεί η έναρξη μιας επιχείρησης ευρείας κλίμακας των δυνάμεων του σύρου προέδρου Assad, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Μόσχα, εναντίον της Ιντλίμπ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας αναμένεται στη Μόσχα περί τα τέλη του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης