Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος (ΕΕ): Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι επιθέσεις ενάντια στην ΕΕ είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της

Αβραμόπουλος (ΕΕ): Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι οι επιθέσεις ενάντια στην ΕΕ είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια της
Λέμει ξεκάθαρα όχι στις απειλές, όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να σέβονται τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους της ΕΕ
Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση της Ιταλίας ήταν ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος λέγοντας ότι «οι επιθέσεις της Ιταλίας εναντίον της ΕΕ, την οποία κατηγορεί για έλλειψη αλληλεγγύης στη διαχείριση των μεταναστών, είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική La Repubblica με αφορμή την ένταση μεταξύ Ιταλίας και ΕΕ για τους μετανάστες του πλοίου Diciotti τόνισε πως «οι πολιτικοί της χώρας σας πρέπει να καταλάβουν πως δεν είστε μόνοι σας αυτή την ώρα, πως η Ευρώπη επιδιώκει να σας βοηθήσει. Αντίθετα, όποιος επιτίθεται στην ΕΕ πυροβολεί τα πόδια του»
Είχαν προηγηθεί απειλές από τον υπουργό εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκας Salvini,και του Luigi Di Maio για αντίποινα προς την ΕΕ, κυρίως σε σχέση με τη συμβολή της Ιταλίας στον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Περίπου 150 μετανάστες παρέμεναν επί μέρες πάνω στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής Diciotti στο λιμάνι της Κατάνης, στη Σικελία, καθώς καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν δεχόταν να παραλάβει ένα μέρος από αυτούς.
Τελικά οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στη διάρκεια της νύχτας έπειτα από μια συμφωνία της ιταλικής καθολικής Εκκλησίας, της Αλβανίας και της Ιρλανδίας να κατανείμουν μεταξύ τους αυτούς τους ανθρώπους.
«Η Επιτροπή λέει ξεκάθαρα ‘όχι’ στις απειλές, είναι απαράδεκτες. Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να σέβονται τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους της ΕΕ», υπογράμμισε ο Αβραμόπουλος.
«Δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με λύσεις ad hoc για κάθε πλοίο. Το μεταναστευτικό φαινόμενο δεν θα σταματήσει γρήγορα άρα οφείλουμε να το διαχειριστούμε όλοι μαζί σαν μία ευρωπαϊκή οικογένεια» κατέληξε ο ευρωπαίος Επίτροπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης