Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός υπό τη σκιά της ισχνής ανάπτυξης

Reuters: Ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός υπό τη σκιά της ισχνής ανάπτυξης
Ο Abe ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός το 2012 υποσχόμενος μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομίας 
Την υποψηφιότητα του για να παραμείνει επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματός του (LDP) ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe το οποίο αναμένεται να κερδίσει παρά τις χαμηλές προσδοκίες για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Η αναμενόμενη επικράτησή του επί του πρώην υπουργού Άμυνας Shigeru Ishiba στις εσωκομματικές εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου θα τον ανακήρυσσε τον μακροβιότερο πρωθυπουργό της Ιαπωνίας καθώς βάση νομου ο ηγέτης του πρώτου κόμματος είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας.
«Είναι δική μου ευθύνη να ανταποκριθώ στην εντολή του λαού» δήλωσε ο Abe κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στη νοτιοδυτική Ιαπωνία. «Είμαι αποφασισμένος να οδηγήσω την Ιαπωνία για άλλα τρία χρόνια ως πρόεδρος της LDP και πρωθυπουργός» υπογράμμισε.
Ο Abe ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός το 2012 υποσχόμενος ότι θα αντιμετωπίσει τα υψηλά ποσοστά αποπληθωρισμού τα οποία παραμένουν στο 1,6% από 2% που είναι ο στόχος της Κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.
Ωστόσο στα επιτεύγματα του οι Ιάπωνες του αναγνωρίζουν την ενίσχυση των αμυντικών δαπανών σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα, που αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές και συνεχής προκλήσεις από τη Β. Κορέα και την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης