Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτει η Merkel την πρόταση της Κομισιόν για νέους περιορισμούς στις εκπομπές ρύπων

Απορρίπτει η Merkel την πρόταση της Κομισιόν για νέους περιορισμούς στις εκπομπές ρύπων
«Νομίζω ότι πρέπει πρώτα να επιμείνουμε στους στόχους που έχουμε ήδη θέσει», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος
Απορρίπτει η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel σήμερα (26/8) μία πρόταση, που κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιούλιο του 2018 και η οποία προβλέπει νέους αυστηρότερους περιορισμούς των εκπομπών ρύπων.
Η Merkel τόνισε, πως οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επίτευξη των στόχων που έχουν ήδη τεθεί.  
Ο επικεφαλής της Κομισιόν για την κλιματική αλλαγή, Miguel Arias Canete, πρότεινε την  αύξηση  από 40% σε 45% των περικοπών των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που θα πρέπει να επιδιώξουν οι χώρες της ΕΕ έως το 2030 ως απάντηση στα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται.
«Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από αυτές τις νέες προτάσεις» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στο δίκτυο ARD.
«Νομίζω ότι πρέπει πρώτα να επιμείνουμε στους στόχους που έχουμε ήδη θέσει.
Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να θέτουμε μόνιμους στόχους», σημείωσε.
Η κυβέρνηση της Merkel έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις για την εγκατάλειψη των στόχων περικοπής των εκπομπών των εκπομπών που είχε η ίδια θέσει για το 2020, αφού έφθασε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εφικτοί, ενώ διατήρησε τους στόχους για το 2030.
Οι υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη, που προκάλεσαν την τήξη των πάγων της Αρκτικής και δασικές πυρκαγιές λόγω της ξηρασίας, αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις για το Κλίμα.
«Ένα καλοκαίρι δεν αποτελεί ένδειξη από μόνο του, αλλά η συσσώρευση ακραίων καιρικών συνθηκών και η αύξηση των θερμοκρασιών δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει μόνο στην Αφρική, της Αρκτική και την Ανταρκτική, αλλά και εδώ επίσης», είπε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης