Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εξίσωση για δυνατούς λύτες η πορεία του ΧΑ – Τι παρακολουθούν τώρα τα στελέχη της αγοράς

Εξίσωση για δυνατούς λύτες η πορεία του ΧΑ – Τι παρακολουθούν τώρα τα στελέχη της αγοράς
Ποιες μετοχές έχουν κακή διαγραμματική εικόνα και δίνουν στόχους χαμηλότερα και ποιων τα γραφήματα ξεχωρίζουν σε σύγκριση με το υπάρχον σκηνικό
Η πρόσφατη υποχώρηση του ΧΑ προς τις 700 μονάδες δεν έχει κάνει πιο αισιόδοξους τους αναλυτές.
Μάλιστα σημειώνουν πως πολλές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης εξακολουθούν να έχουν άσχημη εικόνα και είναι λίγες αυτές των οποίων τα γραφήματα ξεχωρίζουν.
Αυτό που φοβούνται εκτός από την κρίση στην Τουρκία και τον εμπορικό πόλεμο, είναι και η πιθανή παροχολογία που εκτιμούν ότι θα κάνει σύντομα η κυβέρνηση.
Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να απογοητεύσει τους επενδυτές και να φέρει ρευστοποιήσεις στο ΧΑ.
Ο γενικός δείκτης έχει στήριξη στις 700 μονάδες αλλά μόνο ανοδική διάσπαση των 745 μονάδων θα κάνει τους τεχνικούς αναλυτές να δουν πιο θετικά την αγορά.
Διάσπαση των 700 μονάδων θα μπορούσε αρχικά να φέρει τον δείκτη στις 660-654 μονάδες και από εκεί και κάτω ο στόχος γίνεται μεγάλος και τερματίζει στις 580 μονάδες.
Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς η εικόνα του γενικού δείκτη είναι πιο άσχημη από του FTSE 25, ο οποίος έχει στήριξη στις 1838 μονάδες.
Αντίδραση πάντως μέχρι τις 1955 μονάδες εκλαμβάνεται απλά ως αντίδραση και δεν κάνει τους αναλυτές αισιόδοξους.
Διάσπαση της αντίστασης οδηγεί στον 200άρη που είναι στις 2.028 μονάδες.
Από τις μετοχές του FTSE 25 τη χειρότερη διαγραμματική εικόνα έχει η ΔΕΗ που αν συνεχίσει να υποχωρεί καθώς έχει σπάσει μεγάλο σχηματισμό, περνώντας κάτω από τα 1,74 ευρώ ο στόχος είναι ακόμα και το 1 ευρώ.
Ούτε ο ΑΔΜΗΕ έχει καλή εικόνα, ενώ κρίσιμη είναι και η εικόνα των Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank
Η Εθνική κρατιέται στο κανάλι της αλλά αν σπάσει το κάτω μέρος ήτοι τα 0,2290 ευρώ τότε μπορεί να δει και τα 0,2190 ευρώ.
Άνοδος μόνο πάνω από τα 0,2556 ευρώ αλλάζει την κατάσταση.
Γραφήματα που ξεχωρίζουν είναι του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ, τα οποία κινούνται ανάποδα από το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.
Ο ΟΠΑΠ κράτησε τα 9 ευρώ και φλερτάρει με τον 200άρη που αν τον διασπάσει μπορεί να δει και τα 11,90 ευρώ.
Ο ΟΤΕ με τη σειρά του κρατάει και αυτός το ανοδικό κανάλι με τη στήριξη να είναι στα 10,35 ευρώ και την αντίσταση στα 11,35 ευρώ.
Πολύ καλά γραφήματα έχουν Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚΤΕΡΝΑ, η Άνεμος από τις μικρότερες που κρατιέται στα ιστορικά υψηλά της και ο ΟΛΘ ο οποίος έχει καταγράψει σημαντική υποχώρηση και είναι κοντά σε στήριξη.
Τέλος, αναλυτές σημειώνουν τη Μυτιληναίος που αποτελεί σηματωρό για το ΧΑ καθώς όπως λένε ξεκινάει πρώτη την ανοδική κίνηση και τερματίζει πάλι πρώτη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης