Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χαμηλώνει ο πήχης της ΑΜΚ της Praxia bank από 250 σε 100 εκατ ευρώ με 70 εκατ νέα κεφάλαια

Χαμηλώνει ο πήχης της ΑΜΚ της Praxia bank από 250 σε 100 εκατ ευρώ με 70 εκατ νέα κεφάλαια
Τα αρχικά 100 εκατ δηλαδή 30 υφιστάμενα και 70 εκατ νέα κεφάλαια επιτρέπουν στην Praxia Bank να χορηγήσει έως 1 δισεκ. νέα κεφάλαια.
Η Αναστασία Σακελλαρίου η διευθύνουσα σύμβουλος της Praxia Bank είναι αληθές ότι έχει προσπαθήσει πάρα πολύ ώστε να φέρει σε πέρας με επιτυχία το νέο project της Praxia Bank.
Η τράπεζα που θέλει να καινοτομήσει και πρωτοτυπήσει ενώ είχε βρει πολλούς ενδιαφερόμενους φαίνεται ότι η Atlas Capital του Bob Diamond θέτει όρους που για ορισμένα funds δεν είναι ανεκτοί.
Η Atlas Capital θα έπρεπε να είχε κλείσει όλες τις εκκρεμότητες και οι καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει είναι υπαιτιότητας 100% της Atlas Capital γιατί αναζητάει επενδυτές που να έχουν την ίδια στοχοθεσία και όραμα με την Atlas.   
Για τον λόγο αυτό δεν επήλθε συμφωνία με την Blackstone ή το CarVal ή και άλλα funds.
Ο αρχικός στόχος ήταν η Praxia να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου 250 εκατ ευρώ.
Όμως στην πορεία ο πήχης μειώθηκε και φαίνεται ότι υπάρχει ένα νέο σχέδιο το οποίο φαντάζει πιο ρεαλιστικό και πιο υλοποιήσιμο.
O στόχος των 250 εκατ δεν υφίσταται πλέον.
Το σχέδιο είναι η αύξηση κεφαλαίου της Praxia να υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.
Στην πρώτη φάση – άμεσα – να συγκεντρωθούν έως 70 εκατ ευρώ που μαζί με τα 30 εκατ που διαθέτει η τράπεζα θα κατέχει 100 εκατ ευρώ.
Σε επόμενη φάση προφανώς ίσως και μετά το 2019 να υλοποιηθεί η δεύτερη φάση της αύξησης κεφαλαίου που θα οδηγούσε την Praxia στον επιθυμητό στόχο.
Είναι αλήθεια ότι ή Αναστασία Σακελλαρίου έχει εκπονήσει ένα μεγαλεπήβολο αλλά και πολύ ενδιαφέρον επιχειρηματικό σχέδιο ωστόσο το ζήτημα των κεφαλαίων είναι ζωτικό.
Η Praxia Bank έχει προοπτικές και μάλιστα ευοίωνες – ακόμη και εάν τμηματοποιήσει την αύξηση κεφαλαίου γιατί είναι μια νέα τράπεζα με μηδέν βάρη από το παρελθόν.

Συμπέρασμα

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσουν πολλά θέματα όσον αφορά την Praxia Bank ειδικά το σκέλος της αύξησης κεφαλαίου.
Τα αρχικά 100 εκατ δηλαδή 30 υφιστάμενα και 70 εκατ νέα κεφάλαια επιτρέπουν στην Praxia Bank να χορηγήσει έως 1 δισεκ. νέα κεφάλαια.
Οπότε η τμηματοποίηση της αύξησης κεφαλαίου ίσως αποδειχθεί ορθή εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης