Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όχι Trump σε ανακοίνωση – «φόρο τιμής» στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή McCain από τον Λευκό Οίκο

tags :
Όχι Trump σε ανακοίνωση – «φόρο τιμής» στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή McCain από τον Λευκό Οίκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιορίστηκε σε μια λακωνική συλλυπητήρια δήλωση
Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που θα απέτιε φόρο τιμής στον John McCain για τον ηρωισμό του φέρεται πως απέρριψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Αυτό μεταδίδει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Washington Post, η οποία υποστηρίζει ότι αν και οι συνεργάτες του Trump είχαν ετοιμάσει μια ανακοίνωση με την οποία ο Λευκός Οίκος θα εξήρε τον McCain για τον ηρωισμό του στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε εντολή να μην δημοσιοποιηθεί.
Ο Trump έδωσε εντολή να κυματίσουν μεσίστιες οι αμερικανικές σημαίες στο Λευκό Οίκο ενώ σε μήνυμα του στο twitter εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος.
Σημειώνεται ότι σε παλιότερη δήλωση του ο Trump είχε καταφερθεί με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά του McCain, ο οποίος είχε παραμείνει φυλακισμένος για πέντε χρόνια στο Βιετνάμ, αναφέροντας πως «μού αρέσουν εκείνοι που δεν είχαν αιχμαλωτιστεί».
Υπενθυμίζεται πως Trump και McCain βρίσκονταν σε μεγάλη αντιπαράθεση, καθώς ο McCain ήταν σφοδρός επικριτής του Trump από τη στιγμή που άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο McCain σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση του Trump με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin είχε κάνει λόγο για μια «από τις πιο ντροπιαστικές εμφανίσεις αμερικανού προέδρου στην πρόσφατη ιστορία», αναφερόμενος στο ότι ο Trump δεν ζήτησε εξηγήσεις από τον Putin για την ανάμειξη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Η σορός του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή John McCain, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το περασμένο Σάββατο 25/8 σε ηλικία 81 ετών θα εκτεθεί δημόσια την Παρασκευή 31/8 στο Καπιτώλιο, στην Ουάσινγκτον, πριν από μια επικήδεια τελετή το Σάββατο 1/9 και τον ενταφιασμό του την Κυριακή 2/9 στο νεκροταφείο της Ναυτικής Ακαδημίας στην Αννάπολις.
Προηγουμένως η σορός του θα εκτεθεί δημόσια στο Καπιτώλιο της Αριζόνας, στο Φοίνιξ, ενώ μια ακολουθία θα γίνει επίσης σε μια εκκλησία βαπτιστών στο Βόρειο Φοίνιξ την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης