Τελευταία Νέα
Πολιτική

Reuters: Τσακαλώτος, Κοτζιάς παραμένουν στις θέσεις τους - Στο κόμμα μεταφέρεται ο Σκουρλέτης

Reuters: Τσακαλώτος, Κοτζιάς παραμένουν στις θέσεις τους - Στο κόμμα μεταφέρεται ο Σκουρλέτης
Σήμερα (27/8/2018) συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, και -σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters- οι κκ. Τσακαλώτος και Κοτζιάς θα είναι από τους λίγους υπουργούς που θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, θα μετακομίσει -όπως όλα δείχνουν- στην Κουμουνδούρου.
Όπως μεταδίδει το Reuters, μέσω του ανασχηματισμού, ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει στην αναζωογόνηση της κυβέρνησης, που έχει υποχωρήσει σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, καθώς οι επιπτώσεις των επώδυνων μνημονίων είναι ακόμα οδυνηρές, ένα χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται στο δημοσίευμα, εντός της ημέρας συνεδριάζει και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αρχίσει η διαδικασία για την επιλογή ενός νέου γραμματέα.
Η κυβέρνηση πρέπει να ανανεωθεί πριν τις επόμενες εκλογές, δηλώνει στο Reuters, μια κυβερνητική πηγή.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος οδήγησε τη χώρα έξω από τα μνημόνια, αναμένεται να παραμείνει στη θέση του, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Στον αντίποδα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αναμένεται να βγει από το υπουργικό συμβούλιο και να αποκτήσει ρόλο στο κόμμα.
«Οι αλλαγές θα κάνουν το κόμμα πιο αποτελεσματικό, ενώ ο ανασχηματισμός θα οδηγήσει την κυβέρνηση στη μάχη» δηλώνει μια άλλη κυβερνητική πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης