Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Δεδομένο ότι θα υπάρξει φρεσκάρισμα της κυβέρνησης – Μπαίνουμε στο τελευταίο έτος των εκλογών

Σταθάκης: Δεδομένο ότι θα υπάρξει φρεσκάρισμα της κυβέρνησης – Μπαίνουμε στο τελευταίο έτος των εκλογών
Η έξοδος από το μνημόνιο οριοθετεί πλέον μια νέα κατάσταση και η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτήν είπε ο κ.Σταθάκης
Την θέση ότι είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει φρεσκάρισμα στο κυβερνητικό σχήμα διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης αναφερόμενος στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
«Η έξοδος από το μνημόνιο οριοθετεί πλέον μια νέα κατάσταση και η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα κατάσταση βήμα προς βήμα με αυτά που προτίθεται να κάνει» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σταθάκης, ο οποίος περιέγραψε συνοπτικά τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γιατην Ελλάδα.
«Μπήκαμε στο μνημόνιο όταν η Ελλάδα χρωστούσε 300 δισ., η διάρκεια αποπληρωμής ήταν 7 χρόνια και έπρεπε να βρίσκεις 40 δισ. τον χρόνο.
Βγαίνουμε από το μνημόνιο με 40ετή περίοδο αποπληρωμής και ετήσιες υποχρεώσεις γύρω στα 6 δισ.
Όπως καταλαβαίνετε είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις» τόνισε ο κ.Σταθάκης, υποστηρίζοντας ότι ο ανασχηματισμός θα ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.
«Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού.
Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει φρεσκάρισμα της κυβέρνησης, μπαίνουμε στο τελευταίο έτος των εκλογών, έχουμε κλείσει δύο χρόνια από τον προηγούμενο ανασχηματισμό.
Είναι ο τελευταίος χρόνος πριν από τη διενέργεια των εκλογών, είναι λογικό μια κυβέρνηση να παίρνει υπόψιν της μια σειρά παραμέτρους, άρα όλα αυτά τα λαμβάνει υπόψιν του ο Πρωθυπουργός, είναι 100% δική του απόφαση και απόλυτα σεβαστή» ανέφερε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης