Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέες «έξυπνες» βόμβες για ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ αυτών η Ελλάδα

Νέες «έξυπνες» βόμβες για ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ αυτών η Ελλάδα
Νέες «έξυπνες» βόμβες θα παραλάβουν χώρες του ΝΑΤΟ 
Την πρώτη παρτίδα πουρομαχικών ακριβείας, που αναπτύχθηκαν μέσω ενός προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν 11 χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ και μία συνεργαζόμενη, παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Υπηρεσία Λογιστικής Υποστήριξης και Προμηθειών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Πρόκειται για «έξυπνες» βόμβες, που παράγονται στις ΗΠΑ και θα παραδοθούν σε Βέλγιο και Δανία τις επόμενες εβδομάδες, καθώς είναι οι πρώτες χώρες σε αυτήν τη λίστα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news.gr, το όλο σχέδιο ξεκίνησε το 2014 στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλία και έχει στόχο όλοι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν με… λογικό κόστος «έξυπνες» βόμβες.
Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 20 εκατ. δολάρια.
Το ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται συλλογικά, μειώνει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ, τονίζει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.
Στο πρόγραμμα που διαχειρίζεται η NSPA για λογαριασμό των συμμάχων συμμετέχουν η Ελλάδα, καθώς και Βέλγιο, Τσεχία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία, με τη συνεργαζόμενη χώρα να είναι η Φινλανδία.
Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η δεύτερη και τρίτη παρτίδα, ενώ στο πρόγραμμα είναι και η απόκτηση «έξυπνων» πυρομαχικών για τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό των χωρών - μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης