Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία κατέχει ηγετική θέση στην ενεργειακή αγορά, παρά τις κυρώσεις

Putin: Η Ρωσία κατέχει ηγετική θέση στην ενεργειακή αγορά, παρά τις κυρώσεις
Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ρωσία κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των χωρών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άνθρακα
Μήνυμα ισχύος προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Όπως δήλωσε -κατά τη σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής για ζητήματα στρατηγική ανάπτυξης στον ενεργειακό τομέα και την οικολογική ασφάλεια- η Ρωσία κατάφερε να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά, παρά τους τεχνητούς περιορισμούς των τελευταίων ετών.
«Σε συνθήκες δύσκολων συγκυριών που επικρατούσαν στην αγορά τα τελευταία χρόνια και τεχνητών περιορισμών, ο ρωσικός ενεργειακός τομέας μπόρεσε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε και η Ρωσία να διατηρήσει και πάλι ηγετική θέση στην ενεργειακή αγορά» δήλωσε ο Putin και προσέθεσε ότι «καταλάβαμε την πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου και την δεύτερη στην παραγωγή φυσικού αερίου».
Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ρωσία κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των χωρών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άνθρακα, συγκεκριμένα «την τέταρτη θέση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την έκτη στην παραγωγή άνθρακα».
Με βάση τα στοιχεία που ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, στον ενεργειακό τομέα αντιστοιχεί το 22% του ΑΕΠ, το 60% των εξαγωγών και το 40% των εσόδων του προϋπολογισμού.
Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι είναι αναγκαίο ο ρωσικός ενεργειακός τομέας να στραφεί στις νέες αγορές και να διαφοροποιήσει τις πωλήσεις των προϊόντων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης