Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Αυστρίας για Σκοπιανό: Εξαιρετικά θαρραλέο αυτό που έκαναν οι Κοτζιάς και Dimitrov

ΥΠΕΞ Αυστρίας για Σκοπιανό: Εξαιρετικά θαρραλέο αυτό που έκαναν οι Κοτζιάς και Dimitrov
H Αυστριακή ΥΠΕΞ συγχαίρει τον Έλληνα και τον Σκοπιανό ομόλογό της 
Ως «εξαιρετικά θαρραλέο» χαρακτήρισε ό,τι έκαναν για τη συμφωνία στο Σκοπιανό οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov, η Αυστριακή ομόλογός τους, κα Karin Kneissl.
«Αυτό που έκαναν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Κοτζιάς και Dimitrov, ήταν εξαιρετικά θαρραλέο.
Σε κάτι τέτοιο, όπως στην περίπτωση αυτής της διαμάχης για το όνομα, διακινδυνεύει κανείς (πολιτικά) το κεφάλι του, πρόκειται για ένα πολιτικό ναρκοπέδιο. Τον Ιούνιο, υπήρξε έντονη επιθυμία να συμπεριληφθεί στις τελικές δηλώσεις η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ.
Θα κάνουμε και πάλι τα πάντα (ενν. ώστε να επιτευχθεί αυτό).
(Το θέμα) αφορά επίσης τη διατήρηση της αξιοπιστίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αλλά υπάρχει έντονη αντίδραση από σημαντικές πρωτεύουσες», δήλωσε χαρακτηριστικά η στην εφημερίδα «Der Standard» της Βιέννης, απαντώντας στο ερώτημα εάν πιστεύει ότι θα υπάρξει απτή, στο θέμα της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε., πρόοδος κατά την διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας μετά την επίλυση του ονοματολογικού.
Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξή της αφορά στην παρουσία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στον γάμο της αυστριακής υπουργού Εξωτερικών πριν λίγες ημέρες, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων στην Αυστρία.
Η κα Kneissl χαρακτήρισε «αυθόρμητη» την πρόσκληση Putin στον γάμο της, σημειώνοντας πως δεν περίμενε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος θα την αποδεχόταν, ενώ παραδέχτηκε παράλληλα πως δεν θα έπρεπε να έχει κάνει κάτι τέτοιο εκτός πρωτοκόλλου, δηλαδή χωρίς να έχει ενημερώσει πρώτα τον Αυστριακό Καγκελάριο και τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο.
Ωστόσο, όπως δήλωσε στην συνέντευξή της, «ένα βαλς με τον Vladimir Putin δεν αλλάζει την πολιτική των κυρώσεων» (σ.σ. είναι και ο τίτλος του ρεπορτάζ στην αυστριακή εφημερίδα) και πως «το παράδειγμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας δείχνει ότι η κοινή εξωτερική πολιτική της ΕΕ λειτουργεί.
Σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το μέτωπο σπάει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης