Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος για τον χρυσό, λόγω πτώσης δολαρίου - Στο +0,2% και τα 1.216 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέα άνοδος για τον χρυσό, λόγω πτώσης δολαρίου - Στο +0,2% και τα 1.216 δολ. ανά ουγγιά
Με άνοδο 0,2% έκλεισε ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στη νέα αποδυνάμωση του δολαρίου
Με νέα άνοδο έκλεισε σήμερα (27/8/2018) ο χρυσός, καθώς το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στη νέα αποδυνάμωση του δολαρίου.
Το αμερικανικό νόμισμα παραμένει υπό την πίεση της ομιλίας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, στο ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, την Παρασκευή (24/8).
Ο Powell υπερασπίστηκε τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων, ωστόσο δήλωσε ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» εάν ο πληθωρισμός αποσταθεροποιηθεί, με τη δήλωσή του αυτή να οδηγεί το δολάριο σε περαιτέρω υποχώρηση.
Το δολάριο δεν βοήθησαν ούτε οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την εμπορική συμφωνία που επετεύχθη με το Μεξικό.
Ο Trump έκανε λόγο για μια πραγματικά καλή συμφωνία και για τις δύο χώρες, ενώ όπως δήλωσε, η νέα συμφωνία θα λέγεται Εμπορική Συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού, με τον αμερικανό πρόεδρο να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «θα ξεφορτωθούμε τον όρο NAFTA» (σ.σ.: Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής).
Αναφορικά με τον Καναδά, ο Trump δήλωσε ότι ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις, καθώς ήθελε να ξεκινήσει με το Μεξικό, ενώ τόνισε ότι θα καλέσει τον καναδό πρωθυπουργό, Justin Trudeau, σύντομα.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 2,70 δολ. ή 0,2% στα 1.216 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,168 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρούσε κατά 0,4%, στις 94,8 μονάδες.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 2,5% -σημειώνοντας την πρώτη του εβδομαδιαία άνοδο σε διάστημα επτά εβδομάδων- καθώς επωφελήθηκε ιδιαίτερα της αποδυνάμωσης του δολαρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης