Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συμφωνία για την αναδιάρθρωση της συριακής στρατιωτικής βιομηχανίας υπέγραψε το Ιράν

Συμφωνία για την αναδιάρθρωση της συριακής στρατιωτικής βιομηχανίας υπέγραψε το Ιράν
Συμφωνία για την αναδιάρθρωση της συριακής στρατιωτικής βιομηχανίας υπέγραψε το Ιράν
O Ιρανός υπουργός Άμυνας A. Hatami δήλωσε σήμερα (27/8) πως το Ιράν θα βοηθήσει το συριακό καθεστώς του προέδρου Assad να αποκαταστήσει τη στρατιωτική βιομηχανία του που έχει υποστεί δεινές δοκιμασίες έπειτα από επτά και πλέον χρόνια πολέμου και ανακοίνωσε μια συμφωνία με αυτό τον σκοπό.
«Η Συρία εξέρχεται προοδευτικά από μια περίοδο κρίσης προκειμένου να εισέλθει σε μια φάση ανοικοδόμησης», δήλωσε ο Hatami, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, μετά την υπογραφή της συμφωνίας αυτής την Κυριακή (χθες) με τον Σύρο ομόλογό του A. Agiub.
Σύμφωνα με τον Hatami, που έφθασε χθες στη Δαμασκό για διήμερη επίσημη επίσκεψη, η συμφωνία προβλέπει τη συνέχιση της «παρουσίας και της εμπλοκής» του Ιράν στη Συρία.
Αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο al-Mayadeen, που πρόσκειται στο φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ και έχει την έδρα του στη Βηρυτό, εξήγησε πως η συμφωνία αφορά μεταξύ άλλων την αποκατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας του καθεστώτος και διαβεβαίωσε πως το Ιράν μπορεί να παράσχει «καλές υπηρεσίες» στον τομέα αυτόν.
«Με τη συμφωνία αυτή, ανοίξαμε τον δρόμο για την αναδιάρθρωση των συριακών στρατιωτικών βιομηχανιών», ανέφερε ο υπουργός, οι απαντήσεις του οποίου στα περσικά μεταφράστηκαν από το κανάλι στα αραβικά.
«Το πιο σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας, είναι η αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των συριακών στρατιωτικών αμυντικών βιομηχανιών» προκειμένου να μπορέσουν να ξαναβρούν την πλήρη δυναμικότητά τους», πρόσθεσε.
Το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana ανακοίνωσε την υπογραφή μιας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Ο Hatami  έγινε δεκτός χθες από τον Assad.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης