Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην ΤΕΡΝΑ οι πρόδρομες εργασίες της νέας γραμμής 4 του Μετρό συνολικής αξίας 39 εκατ ευρώ

Στην ΤΕΡΝΑ οι πρόδρομες εργασίες της νέας γραμμής 4 του Μετρό συνολικής αξίας 39 εκατ ευρώ
Στην ΤΕΡΝΑ οι πρόδρομες εργασίες της νέας γραμμής 4 του Μετρό - Στα 39 εκατ. ευρω ο προϋπολογισμός του έργου
Στην Τέρνα φαίνεται να καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίας στη γραμμή 4 (για το πρώτο τμήμα, Αλσος Βεϊκου – Γουδή), προϋπολογισμού 39.000.000 ευρώ συν ΦΠΑ.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε η ηλεκτρονική αποσφράγιση των οκτώ προσφορών που κατατέθηκαν στις 23 Ιουλίου στο διαγωνισμό της Αττικό Μετρό.
Ο διαγωνισμός αφορά την ανάθεση με συμφωνία πλαίσιο της σύμβασης κατασκευής του έργου με τίτλο: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΚΩ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α’ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 4 «ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ – ΓΟΥΔΗ» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, και περαιτέρω στη σύναψη με τον επιλεγέντα Ανάδοχο των επιμέρους συμβάσεων εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών και εργασιών.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η μελέτη και η εκπόνηση των μετατοπίσεων των δικτύων κοινής ωφέλειας, των αρχαιολογικών εργασιών, των κυκλοφοριακών παρακάμψεων και λοιπών απαιτούμενων εργασιών στους χώρους του Έργου της Γραμμής 4, του Μετρό Αθήνας, σύμφωνα με τα τεύχη του διαγωνισμού. Προσφορές κατέθεσαν οι εξής εταιρείες ή κονοπραξίες:
1. "ΕΡΕΤΒΟ" ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο "ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε."
2. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
3. ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ
4. ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
5. J&P ΑΒΑΞ -0,23%-ΑΒΑΞ Α.Ε.
6. «P. & C. DEVELOPMENT S.A.»
7. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
8. ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα ανάλογος διαγωνισμός, με το αντικείμενο του οποίου προβλέπεται να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές καθυστερήσεις του μεγαλύτερου δημόσιου έργου συγκοινωνιακής υποδομής, που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε., προϋπολογισμού δημοπράτησης 1,45 δισ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ για την πρώτη φάση.

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την κύρια γραμμμή

Σε εξέλιξη βρ΄σικεται παράλληλα ο διαγωνισμός για την γραμμή 4 του Μετρό, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν από την Αττικό Μετρό 4 νέοι σταθμοί.
Οι 4 νέόι σταθμοί που προστέθηκαν είναι η Νέα Φιλαδέλφεια (λόγω του γηπέδου της ΑΕΚ), ο Πύργος Βασιλίσσης, το Ίλιον και η Πετρούπολη.
Οι 4 αυτοί σταθμοί δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό πλάνο ανάπτυξης της νέας γραμμής 4 του μετρό, η οποία θα είναι και η μεγαλύτερη από αυτές που ήδη υπάρχουν.
Στον κύριο διαγωνισμό έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση (εκδήλωσης ενδιαφέροντος) και αφού εξετάστηκαν όλες οι προσφυγές δόθηκε το πράσινο φως, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πότε θα κληθούν οι υποψήφιοι να δώσουν τς οικονομικές προσφορές τους.
Οι τρεις πλεόν διεκδικητές είναι οι:
1. Κ/Ξ Τέρνα ΑΕ – VINCI – SIEMENS AG «TVS»,
2. Κ/Ξ J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA – ALSTOM TRANSPORT S.A.,
3. Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ANSALDO STP S.p.A – HITACHI RAIL ITALY SP.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ και ροβλέπεται να κατασκευαστούν 15 σταθμοί.
Τα έργα κατασκευής εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το 2019 και να διαρκέσουν 7 με 8 χρόνια.
Το τμήμα πάντως αυτό είναι το πρώτο της γραμμής 4 που θα δημοπρατηθεί καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν τα τμήματα: Γουδή - Μαρούσι, το Άλσος Βεϊκου - Περισσός,  Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη και το νέο τμήμα Περισσός - Πετρούπολη.
Στο σύνολο της η Γραμμή 4 θα έχει 35 σταθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης