Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποπέμφθηκε η διοίκηση των ΕΛΤΑ - Στις 30/8 έκτακτη ΓΣ - Το παρασκήνιο, οι λόγοι της αποπομπής και ο ρόλος του Υπερταμείου

tags :
Αποπέμφθηκε η διοίκηση των ΕΛΤΑ - Στις 30/8 έκτακτη ΓΣ - Το παρασκήνιο, οι λόγοι της αποπομπής και ο ρόλος του Υπερταμείου
Η πρόεδρος Ευφροσύνη Σταυράκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Ζαρολιάγκης, δεν έχουν κάνει ακόμη σχόλιο
(Upd) Σε καρατόμηση της διοίκησης ΕΛΤΑ προχωρά η κυβέρνηση, κρίνοντας τόσο τον πρόεδρο όσο και τον διευθύνοντα σύμβουλο... ανεπαρκείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, χτες (27/8) τη νύχτα η κυβέρνηση έκρινε ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι ανεπαρκής, αποφασίζοντας την αποπομπή της.
Η πρόεδρος Ευφροσύνη Σταυράκη και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Ζαρολιάγκης, δεν έχουν κάνει ακόμη σχόλιο.
Την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση για να αντικατασταθεί όλο το διοικητικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Υπερταμείου, κα Ράνια Αικατερινάρη, που είναι και η ο βασικός μέτοχος των ΕΛΤΑ, «συμμετείχε» στις διεργασίες για την αντικατάσταση της διοίκησης των ΕΛΤΑ.
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας αναμένεται να εκδηλώσει την βούληση της για αλλαγή της διοίκησης των ΕΛΤΑ στην επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΤΑ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερήσια διάταξη των θεμάτων της γενικής συνέλευσης των μετόχων δεν έχει συμπεριληφθεί η αλλαγή αντικατάστασης της σημερινής διοίκησης.
Μέχρι σήμερα ένα από τα θέματα είναι η αντικατάσταση μέλους του διοικητικού συμβουλίου που είχε υποβάλλει την παραίτησή του.
Ο βασικός μέτοχος των ΕΛΤΑ που είναι το Υπερταμείο μπορεί να καταθέσει αίτημα αλλαγής της διοίκησης την ώρα πραγματοποίησης της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Μέχρι αυτή την ώρα οι διεργασίες είναι έντονες σε κυβερνητικό επίπεδο καθώς η νυν διοίκηση είχε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά.
Στο ενδεχόμενο επιβεβαίωσης των πληροφοριών για αντικατάσταση της διοίκησης των ΕΛΤΑ με νέα διοίκηση θα συνδέεται άμεσα  με την ιδιωτικοποίηση του  Οργανισμού, όπως λένε οι ίδιες πηγές.
Πάντως, σύμφωνα με πηγές από τα ΕΛΤΑ, στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη αναμένεται να εγκριθούν οι αλλαγές στη διοίκηση του οργανισμού, που είναι αρμοδιότητα της ΕΕΣΥΠ, καθώς τα ΕΛΤΑ ως θυγατρική της εταιρεία, υπάγονται άμεσα σε αυτή.
«Τα πρόσωπα της νέας σύνθεσης του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ θα πρέπει να έχουν συνδυαστικά τα κατάλληλα προσόντα και την επαγγελματική εμπειρία, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας και το μετασχηματισμό της σε ένα σύγχρονο οργανισμό, ικανό να ανταποκριθεί στο σημαντικό κοινωνικό του ρόλο αλλά και στις ραγδαίες εξελίξεις στην ταχυδρομική αγορά και ειδικά στις ταχυμεταφορές», αναφέρουν οι ίδιες πηγές από τα ΕΛΤΑ.

Οι λόγοι της απομπομπής της διοίκησης των ΕΛΤΑ

Ο σάλος που ξέσπασε σχετικά με τις καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ  χρηματικών ποσών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τις εξοφλήσεις λογαριασμών ηλεκτρισμού στις οποίες προχώρησαν πελάτες της Επιχείρησης μέσω των ΕΛΤΑ, είναι ο λόγος «καρατόμησης» της διοίκησης της τελευταίας από το Υπερταμείο.
Να σημειωθεί ότι το συσσωρευμένο χρέος των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ λόγω της καθυστέρησης πολλοί καταναλωτές κατέληξαν να απωλέσουν την έκπτωση συνέπειας 15%, παρόλο που είχε αποπληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛΤΑ.
Σημειώνεται πως στην περίπτωση που η εξόφληση δεν είχε καταχωρισθεί στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ πριν από την έκδοση του νέου λογαριασμού, ο μόνος τρόπος για να τους πιστωθεί εκ νέου η έκπτωση ήταν να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.
Για το θέμα έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.
Πηγές του Υπερταμείου τόνιζαν στο bankingnews.gr ότι αν αυτό γινόταν σε ιδιωτική εταιρεία τα στελέχη θα είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Πρώτη ενημέρωση 2018-08-28 13:36:14
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης