Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Ποτέ και πουθενά ένας ανασχηματισμός δεν διέσωσε έναν ξοφλημένο πρωθυπουργό και μια κλινικά νεκρή κυβέρνηση

Λαφαζάνης: Ποτέ και πουθενά ένας ανασχηματισμός δεν διέσωσε έναν  ξοφλημένο πρωθυπουργό και μια κλινικά νεκρή κυβέρνηση
Σε αποσύνθεση τελεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτυχημένος υπουργός ο Σκουρλέτης υποστηρίζει ο Π. Λαφαζάνης
Την θέση ότι ποτέ και πουθενά ένας ανασχηματισμός δεν κατάφερε να διασώσει έναν ξοφλημένο πρωθυπουργό και μια κλινικά νεκρή κυβέρνηση, όπως είναι αυτή του Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης.
«Ποτέ και πουθενά ένας ξοφλημένος πρωθυπουργός, όπως ο Αλ. Τσίπρας και μια αποτυχημένη, σπαρασσόμενη, παράλυτη και κλινικά νεκρή κυβέρνηση δεν μπόρεσαν ποτέ να διασωθούν από οποιονδήποτε ανασχηματισμό.
Ποτέ και πουθενά, επίσης, ένα κόμμα παραγόντων, πελατειακών δικτύων και διανομής λαφύρων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που τελεί σε αποσύνθεση, δεν μπόρεσε ποτέ να αναζωογονηθεί με την αλλαγή απλώς Γραμματέα και πολύ περισσότερο με την τοποθέτηση στη θέση αυτή για "ξεφόρτωμα" ενός μάλλον αποτυχημένου υπουργού που άλλαζε υπουργικές καρέκλες σαν τα πουκάμισα.
Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός και η αλλαγή Γραμματέα είναι απλώς το κύκνειο άσμα ενός πρωθυπουργού, μιας κυβέρνησης και ενός κυβερνητικού κόμματος που πνέουν τα λοίσθια και η αντίστροφη μέτρηση τους τελειώνει» αναφέρει ο κ.Λαφαζάνης.
Σχολιάζοντας την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Λαφαζάνης τόνισε ότι υπήρξε η «επιβεβαίωση της κατάρρευσης μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος, που συγκρατούνται μόνο και μόνο λόγω της νομής του κράτους και των προνομίων του και εξαιτίας των απεριόριστων προσωπικών μωροφιλοδοξιών των στελεχών τους, του μικροπαραγοντισμού και των πελατειακών εξυπηρετήσεων».
«Αντί να αφορά το μέλλον, δαπανήθηκε κυρίως σε ένα παραλήρημα άσχετων απολογητικών «απαντήσεων» στην κριτική της ΛΑΕ και σε μια ευτελή προσπάθεια να δικαιολογήσει, ως δήθεν τολμηρή επιλογή, την προδοσία του δημοψηφίσματος και την εγκατάλειψη των ριζοσπαστικών δεσμεύσεων για να ακολουθηθεί η πλήρης απορρόφηση σε ένα σάπιο και παρακμιακό πολιτικό σύστημα καταστροφής και υποτέλειας» είπε ο κ.Λαφαζάνης.
«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο άτυπος αλλά πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα και της πολιτικής τους είναι η "Λαϊκή Ενότητα" (ΛΑΕ), ενώ ο πιο πολύτιμος και αναντικατάστατος σύμμαχος τους είναι η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης με την άσφαιρη και διάτρητη αντιπολίτευση τους, μόνο για την καρέκλα της εξουσίας.
Σήμερα κυβέρνηση και πολιτικά κατεστημένα, ως άχρηστα και παρατημένα πολιτικά ανδρείκελα ξένων κέντρων, δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν παρά να επισωρεύουν στον τόπο μόνο συμφορές και κωμικοτραγικούς αγώνες για τις καρέκλες της εξουσίας, άνευ επίδικου αντικρίσματος.
Σήμερα όσο ποτέ η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός για να επιβιώσουν και να αποκτήσουν ελπίδα και χαμόγελο έχουν ανάγκη από μια μεγάλη και ριζοσπαστική δημοκρατική ανατροπή και πρώτα απ΄ όλα ανατροπή στις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις μας» υπογραμμίζει ο κ.Λαφαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης