Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κερδισμένοι και χαμένοι από την αναδιάρθρωση στον MSCI - Εκροές στα βαριά, εισροές στα μικρά

Κερδισμένοι και χαμένοι από την αναδιάρθρωση στον MSCI - Εκροές στα βαριά, εισροές στα μικρά
Η Folli Follie διαγράφθηκε από τον Standard Greece και εισέρχεται στον Small Cap, ωστόσο παραμένει εδώ και καιρό εκτός διαπραγμάτευσης
Μεγάλο ενδιαφέρον, όπως πάντα άλλωστε, αναμένεται να έχει η τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου όπου θα λάβουν χώρα και οι αλλαγές των funds που ακολουθούν τους δείκτες MSCI.
Μεγάλοι κερδισμένοι αναμένεται να είναι οι μετοχές που συμμετέχουν στο δείκτη MSCI emerging small cap, ενώ εκροές θα υπάρξουν στον Standard Greece πλην της Motor Oil που είναι νέα είσοδος.
Στελέχη της αγοράς όμως σημειώνουν πως ίσως οι εισροές να μην είναι τόσο μεγάλες καθώς φεύγει από τον Small Cap και θα πρέπει να υπολογιστούν και οι εκροές.
Λόγω των εκροών που αναμένονται, θα υπάρξουν τοποθετήσεις στις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη.
Έτσι αναμένουν περίπου 400 χιλ. τεμάχια αγορές στη ΔΕΗ, και πάνω από 200 χιλ. τεμάχια σε Μυτιληναίο και Ελλάκτωρ.
Χαμηλότερες εισροές αναμένονται για ΕΛΠΕ και ΕΧΑΕ και ακόμα μικρότερες για Lamda, Grivalia, Σαράντη, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή  και ΟΛΠ.
Στα βαριά χαρτιά οι εισροές στη Motor Oil (έχοντας αφαιρέσει τις εκροές) υπολογίζονται πάνω από 20 εκατ. ευρώ.
Εκροές θα έχουν όλες οι υπόλοιπες μετοχές με τις μεγαλύτερες σε ΟΤΕ, Alpha Bank και ΟΠΑΠ και τις μικρότερες Τράπεζα Πειραιώς και Τιτάν.
Υπενθυμίζεται πως η Folli Follie διαγράφθηκε από τον Standard Greece και εισέρχεται στον Small Cap, ωστόσο παραμένει εδώ και καιρό εκτός διαπραγμάτευσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης