Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: H Γαλλία πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό - Orban: Θέλουμε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Salvini: H Γαλλία πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό - Orban: Θέλουμε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ο Salvini ανέφερε ακόμη ότι η Ιταλία βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με τη Γερμανία για την επανεισδοχή των λεγόμενων δευτερογενών μεταναστών στην Ιταλία
Στο ίδιο μήκος κύματος απέδειξαν ότι βρίσκονται αναφορικά με το μεταναστευτικό ο ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orban, και ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Matteo Salvini.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στο Μιλάνο, ο Salvini τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη «αλληλεγγύη και ευαισθησία» στο μεταναστευτικό και να αναστείλει την πολιτική της επιστροφής των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στη Γαλλία μέσω των συνόρων του Ventimiglia.
«Ζητάμε τη συνεργασία της Γαλλίας και των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.
Ζητάμε από τον πρόεδρο Macron, ο οποίος είναι στο χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από την εκλογή του, να ανοίξει το ιταλογαλλικό συνοριακό πέρασμα του Ventimiglia.
Χάρη και στην στάση μας, πάντως, στην Μεσόγειο, πλέον, δεν υπάρχουν πλοία των ΜΚΟ», τόνισε ο Salvini.
«Ήταν μια θετική συνομιλία, και όχι μόνον για το μεταναστευτικό», συμπλήρωσε ο γραμματέας της Λέγκας.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι η Ιταλία βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με τη Γερμανία για την επανεισδοχή των λεγόμενων δευτερογενών μεταναστών στην Ιταλία, «υπό τον όρο να απομακρυνθεί από την Ιταλία ακριβώς ο ίδιος αριθμός μεταναστών».
Από την πλευρά του, ο ούγγρος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την δήλωσή του ότι ο Salvini «είναι ο ήρωάς του και ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζεται τη μοίρα του».
«Θέλουμε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ένα νέο Ευρωκοινοβούλιο, που θα πρέπει να προκύψουν από τις επόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου», τόνισε ο Orban, προσθέτοντας πως «θα ήθελε, όλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να ταυτιστεί με τις θέσεις του, και να ταχθεί κατά της παράνομης μετανάστευσης».
«Υπάρχουν δυο θέσεις: η μια, του Macron, θέλει να πετύχει την κατάρρευση του ΕΛΚ και στηρίζει την παράνομη μετανάστευση.
Η άλλη θέση είναι η δική μας, που θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη αυτή μετανάστευση», τόνισε ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης.
Ο Orban δήλωσε ακόμη ότι «η χώρα του απέδειξε ότι η μετανάστευση δια της χερσαίας οδού μπορεί να σταματήσει, διότι πρέπει να βοηθάμε όποιον έχει προβλήματα στη χώρα του, αλλά όχι να φέρνουμε τα προβλήματα στην δική μας».
Τέλος, εκτίμησε ότι «ο Salvini αποδεικνύει ότι η μετανάστευση μπορεί να μπλοκαριστεί και στη θάλασσα» και ότι «από την επιτυχία της προσπάθειάς του, εξαρτάται η ασφάλεια της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης