Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Το 40% των Αμερικάνων δυσκολεύεται να πληρώσει τα βασικά έξοδα

Έρευνα: Το 40% των Αμερικάνων δυσκολεύεται να πληρώσει τα βασικά έξοδα
Ένα μεγάλο μερίδιο των αμερικανικών νοικοκυριών δυσκολεύεται να καλύψει τα βασικά έξοδα
Το 39,4% των ενήλικων Αμερικανών συναντά δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των βασικών αναγκών (φαγητό, υγειονομική περίθαλψη, στέγαση και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας), σύμφωνα με έρευνα (Well-Being and Basic Needs Survey) του Urban Institute’s.
Σε ό,τι αφορά στα άτομα με εισόδημα κάτω από τα 25.000 δολάρια, το ποσοστό εκτοξεύεται στα δύο τρίτα.
Οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίζονται ειδικά στην εξασφάλιση του φαγητού (23,3%), ενώ ακολουθούν η ιατρική περίθαλψη (17,8%), η πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας (13%) και η πληρωμής ενοικίου ή στεγαστικού δανείου (10,2%).
Οι ενήλικες κάτω από την ηλικία των 35 ετών εκτιμάται πως είναι 8,6% πιο πιθανό να συναντήσουν οικονομικές δυσκολίες, με την κατάσταση να είναι ακόμη πιο δύσκολη για τις γυναίκες, τους Αφροαμερικάνους και τους Ισπανόφωνους.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πλούτος των Αμερικάνων αναρριχήθηκε σε νέο επίπεδο ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο του 2018, ήτοι 100,77 τρισεκ. δολάρια, έναντι 99,74 τρισεκ. στα τέλη Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve).
Σε ό,το αφορά στο χρέος των νοικοκυριών, κινήθηκε ανοδικά για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2018.
Ειδικότερα, το συνολικό χρέος αυξήθηκε κατά 82 δισεκ. δολάρια ή 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στο νέο ιστορικό υψηλό των 13,29 δισεκ. δολαρίων.
Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό εμφανίζεται κατά 19,2% υψηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο κατά την περίοδο της άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Τα 9 τρισεκ. δολάρια αντικατοπτρίζουν τα στεγαστικά δάνεια (+60 δισεκ. σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο), επισημαίνεται.

Διαβάστε: Χρέος το 26% του ετήσιου εισοδήματος των αμερικανικών νοικοκυριών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης