Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή της Εθνικής λόγω RS 10 προς 1 επανέρχεται 3/9 με τιμή στα 2,44 ευρώ παρόμοια με της Πειραιώς

Εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή της Εθνικής λόγω RS 10 προς 1 επανέρχεται 3/9 με τιμή στα 2,44 ευρώ παρόμοια με της Πειραιώς
Γεγονός πάντως είναι ότι οι μετοχές των τραπεζών – όλες – βρίσκονται κάτω από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015
Εκτός διαπραγμάτευσης τίθεται από σήμερα 29 Αυγούστου η μετοχή της Εθνικής τράπεζας για να επανέλθει στις 3 Σεπτεμβρίου με νέα τιμή 2,4480 ευρώ λόγω του reverse split.
Με το reverse split αντικαθίστανται 10 παλαιές μετοχές με 1 νέα μετοχή, μειώνεται ο αριθμός των κυκλοφορουσών μετοχών κατά 10 φορές και αυξάνεται η ονομαστική αξία στα 3 ευρώ.
Η μετοχή της Εθνικής τράπεζας επανέρχεται στο ταμπλό και θα έχει αξία περίπου ίδια με την Πειραιώς που διαπραγματεύεται στα 2,50 ευρώ.
Ωστόσο οι διαφορές κεφαλαιοποίησης των δύο τραπεζών είναι μεγάλες η Εθνική θα έχει χρηματιστηριακή αξία 2,2 δισεκ. και η Πειραιώς 1 δισεκ. ευρώ.
Η κίνηση της Εθνικής να προχωρήσει σε reverse split ενώ στρατηγικά είναι σωστή…η αγορά ακόμη αντιμετωπίζει με αμηχανία και αρνητικά την συγκέντρωση των μετοχών και την αύξηση της ονομαστικής αξίας.
Για τον επενδυτή το reverse split είναι μια διαδικασία που έχει συνδεθεί όχι με προσπάθεια ωραιοποίησης των χρηματιστηριακών τιμών αλλά προπομπό του χάους που είχαν προκαλέσει στο παρελθόν τα reverse split γιατί ακολουθούσαν ανακεφαλαιοποιήσεις.
Να σημειωθεί ότι και η Eurobank εξέτασε reverse slit αλλά για την ώρα έχει εγκαταλείψει την ιδέα.
Η μετοχή της Εθνικής τράπεζας λογικά όταν θα επανέλθει στο ταμπλό με την νέα τιμή της θα πρέπει σταδιακά…να αποσυμπιεστεί.
Όμως όπως δείχνει και μια μετοχή που έχει υλοποιήσει reverse split η Πειραιώς…δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει αν και η συμπεριφορά του τίτλου θα πρέπει να συνδεθεί συνολικά με την πορεία του κλάδου.
Γεγονός πάντως είναι ότι οι μετοχές των τραπεζών – όλες – βρίσκονται κάτω από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015 και σήμερα θεωρητικά και πρακτικά έχουν πιο ευοίωνο μέλλον εμπρός.
Αυτό αποδεικνύει ότι ακόμη οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν πιστέψει το recovery των ελληνικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης