Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς για ανασχηματισμό: Το μήνυμα είναι αυτό του ανοίγματος και της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου

Παππάς για ανασχηματισμό: Το μήνυμα είναι αυτό του ανοίγματος και της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου
Αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να συσπειρώσει καινούριες δυνάμεις, ανοίγει εκ νέου το πολιτικό παιχνίδι είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι το μήνυμα του ανασχηματισμού είναι αυτό του ανοίγματος και της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος υπογράμμισε πως η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να συσπειρώσει καινούριες δυνάμεις.
«Η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας, όχι μονοκομματική, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντρική πολιτική δύναμη στο προοδευτικό φάσμα.
Το κεντρικό πολιτικό μήνυμα είναι το μήνυμα του ανοίγματος και της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου και αυτό πρέπει να κρατήσουμε.
Προτεραιότητα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο για την κυβέρνηση, είναι το κλείσιμο των μνημονίων το οποίο διαμορφώνει μια νέα κατάσταση.
Οι βασικές μας θέσεις μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτερες δυνάμεις» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παππάς, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι που ανησυχεί τους πολιτικούς μας αντιπάλους που λένε ότι η κυβέρνηση είναι απομονωμένη.
«Αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να συσπειρώσει καινούργιες δυνάμεις και ανοίγει εκ νέου το πολιτικό παιχνίδι» τόνισε ο κ.Παππάς, υπογραμμίζοντας πως «η Αριστερά αποδεικνύει ότι έχει στελεχιακό βάθος και μπορεί να αναδεικνύει ανθρώπους που είναι όχι μόνο εξοπλισμένοι πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά και άρτιοι σε τεχνολογικό επίπεδο».
«Η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα.
Έχουν ολοκληρωθεί τα μνημόνια και έχουμε προγραμματικά προτάγματα μέσα στο λαό.
Από την καθολική παροχή στην Υγεία, το εισόδημα αλληλεγγύης, την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, τη ρύθμιση των ΜΜΕ.
Αυτές είναι πρωτοβουλίες που δημοσκοπικά έχουν θετικό πρόσημο στην αποδοχή τους» υποστήριξε ο κ.Παππάς, ο οποίος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει ανοιχτές τις πόρτες και να έχει μια εσωτερική παραγωγική λειτουργία.
«Να ενσωματώνει τάσεις και ρεύματα όπως το καταστατικό του περιγράφει, με θέσεις όχι κενές πολιτικών οι οποίες απλώς κληρονομήθηκαν αλλά με ανοιχτό πολιτικό διάλογο» είπε ο κ.Παππάς, επισημαίνοντας ότι «η τακτική μας είναι το σαφές μέτωπο με τον Μητσοτάκη και το μνημονιακό πρόγραμμα που ήθελε - και έλεγε να μην βγούμε από τα μνημόνια».
Όσον αφορά την κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής και Το Ποτάμι, επεσήμανε ότι σε αυτούς «πρέπει να απαντάμε με ψυχραιμία και με προγραμματικά ερωτήματα, όπως ποια θέση θα πάρουν στην επαναφορά των ΣΣΕ και της αρχής της επεκτασιμότητας».
«Πρέπει να απαντάμε με προγραμματικά ερωτήματα και να έχουμε μια ασταμάτητη πολιτική αντιπαράθεση με το μνημόνιο Μητσοτάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστώνεται στην ιστορία ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και αυτό το αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του, αλλά είναι δέσμιος μιας ακροδεξιάς δράκας» υπογράμμισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης