Πως διαμορφώνεται τεχνικά η γενική εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου

tags :
Πως διαμορφώνεται τεχνικά η γενική εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου
Ο κατασκευαστικός κλάδος πλέον, δείχνει να έχει σοβαρό ενδιαφέρον μεσοπρόθεσμα.
Πως διαμορφώνεται τεχνικά η γενική εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Η ουσιαστική αλλαγή μεσοπρόθεσμης τάσης ήρθε με την διάσπαση των 670 μονάδων στο μηνιαίο τον Απρίλιο του 2017. Έκτοτε  η αγορά έκανε μίαν ανοδική κίνηση με το υψηλό να καταγράφεται τον Φεβρουάριο του 2018 στις 895 μονάδες δίνοντας κίνηση μέχρι και τις 700.
  • Η διάσπαση του 750 επιπέδου ήταν πολύ σημαντική πριν από μόλις 10 μέρες με την αγορά να δοκιμάζει βιαστικά την πολύ σημαντική στήριξη του επιπέδου 700 δίνοντας και πάλι αντίδραση.
  • Σκοπός μας το κλείσιμο του μήνα να μας βρει πάνω από τις 736 μονάδες για να συντηρηθεί το μηνιαίο Long του τελευταίου 1 ½ χρόνου με βάση το σύστημα που ακολουθούμε.
  • Πλέον βλέπουμε πόσο σημαντικές αντιστάσεις έχουν δημιουργηθεί στην ζώνη του 760-775 και στην ζώνη του 810. Σημειώνουμε ότι ήδη έχουμε διανύσει 7 μήνες διόρθωσης από το υψηλό έτους.
  • Αν δει κάποιος την μεγάλη εικόνα η αγορά είδε ένα πολύ σημαντικό υψηλό το 2014 στις 1379 μονάδες πλησιάζοντας το πολύ σημαντικό 1450. Η εικόνα του ΓΔ δεν συνάδει με το σύνολο της αγοράς μιας και ο τραπεζικός έχει επηρεάσει σημαντικά αρνητικά.
  • Παρόλα αυτά βλέποντας κάποιος την μεγαλύτερη εικόνα είναι αισθητά χαμηλά ακόμα και με το 2014.
  • Κλειδί ο τραπεζικός που παλεύει ανάμεσα στις 650 και 1100 μονάδες από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση το 2016. Οι επόμενες ΑΜΚ θα είναι αυτές που θα κρίνουν την συνέχεια στον κλάδο.


ΓΕΝΙΚΟΣ: Οι ταλαντωτές μας διορθώνουν με πλάγια κίνηση τιμών. Το 729 είναι στήριξη με το 743 επόμενη κοντινή αντίσταση και κύρια το 750. Οι αποδόσεις στις μετοχές εναλλάσσονται ανεξαρτήτως της κίνησης του ΓΔ. Κίνηση στο ΙΝΚΑΤ περνώντας και τα 1,4200 ευρώ…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κλάδος πλέον δείχνει να έχει σοβαρό ενδιαφέρον μεσοπρόθεσμα. Οι μετοχικές αλλαγές αλλά και οι ΑΜΚ (ΑΒΑΞ) ανοίγουν το παιχνίδι. Σε ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τα 1,7800 μας δίνει και εδώ αγοραστικό σήμα.



ΜΙG DAILY


http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης