Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι συζητήσεις Κούτρα - Κόκκαλη ενισχύουν την Ιντρακόμ Κατασκευές – Στο +13% η μετοχή

tags :
Οι συζητήσεις Κούτρα - Κόκκαλη ενισχύουν την Ιντρακόμ Κατασκευές – Στο +13% η μετοχή
Το σενάριο που κυκλοφορεί αφορά στην απόκτηση του 20% της Intrakat από τον κ. Κούτρα και παραχώρηση του 5,5% που κατέχει στον Ελλάκτωρα (περί το 5,5%) στον Όμιλο Κόκκαλη
 
Σημαντική άνοδο από το ξεκίνημα της συνεδρίασης καταγράφει η μετοχή της Ιντρακόμ Κατασκευές λόγω των σεναρίων που κυκλοφορούν στην αγορά για απόκτηση ποσοστού από τον Δημήτρη Κούτρα.
Ο τίτλος διαπραγματεύεται στα 1,46 ευρώ με άνοδο 13% και όγκο 86 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση διαμορφώνεται στα 44,5 εκατ. ευρώ.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Bankingnews σε συζητήσεις - χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής τίποτα οριστικό - βρίσκεται ο μέτοχος του Ελλάκτωρα Δημήτριος Κούτρας με την Ιntrakat του Σ. Κόκκαλη.
Το σενάριο που κυκλοφορεί στην αγορά σχετικά με την στρατηγική συνεργασία του κ. Κούτρα με την Intrakat αφορά απόκτηση του 20% της Intrakat από τον κ. Κούτρα και παραχώρηση του ποσοστού που εκείνος κατέχει στον Ελλάκτωρα (περί το 5,5%) στον Όμιλο Κόκκαλη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Ιούλιο, οι αδερφοί Καλλιτσάντση πήραν τον έλεγχο του Ελλάκτωρα, αφήνοντας εκτός τους κ.κ Μπόμπολα και Κούτρα.
Πηγές πάντως που βρίσκονται κοντά στις δυο πλευρές, παραδέχονται ότι μεν υπάρζουν ζυμώσεις - συζητήσεις, τόνιζουν όμως με έμφαση ότι τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς ακόμη και κλεισμένες επιχειρηματικές συμφωνίες ανατρέπονται την τελευταία στιγμή.
Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση του Ιουλίου στην ομιλία του προς τους μετόχους ο κ. Κούτρας, είχε χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Από το 2004 έως το 2017, που εμφανίζεται ενοποιημένη η κατασκευαστική πορεία, η προσφορά μου συμποσούται σε 10,59 δισ. τζίρο και σε κέρδη 255 εκατ. από τις κατασκευές και 206 εκατ. ευρώ από τον χρυσό.
Αυτά τα νούμερα έδωσαν και δίνουν την ηγετική θέση του ομίλου στο κατασκευστικό γίγνεσθαι της χώρας».
Για το λόγο αυτό η είσοδος του κ. Κούτρα  στην Iντρακάτ εκτιμάται ότι δημιουργεί ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για την τεχνική εταιρία του ομίλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης