Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Maduro καλεί τους πολίτες να επιστρέψουν στη Βενεζουέλα και… να μην πλένουν τουαλέτες στο εξωτερικό

Ο Maduro καλεί τους πολίτες να επιστρέψουν στη Βενεζουέλα και… να μην πλένουν τουαλέτες στο εξωτερικό
Maduro: Επιστρέψτε στη Βενεζουέλα, σταματήστε να πλένετε τουαλέτες έξω
Να επιστρέψουν στη χώρα τους κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας που έχουν μεταναστεύσει και «πλένουν τουαλέτες στο εξωτερικό» ο Πρόεδρος Nicolas Maduro, εν μέσω ασύλληπτης οικονομικής κρίσης στο άλλοτε πάμπλουτο κράτος της Λατινικής Αμερικής.
«Λέω στους Βενεζουελάνους που επιθυμούν να γλιτώσουν από την οικονομική σκλαβιά. Σταματήστε να πλένετε τουαλέτες στο εξωτερικό και ελάτε να ζήσετε στην πατρίδα σας», δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής μιας σειράς πετρελαϊκών συμφωνιών που μεταδόθηκε απευθείας από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ κατήγγειλε πως οι συμπατριώτες του μετανάστευσαν στο Περού καθώς τους προσέλκυσε «το τραγούδι των σειρήνων» αλλά τελικά ήρθαν αντιμέτωποι «με τον ρατσισμό, την περιφρόνηση, τις οικονομικές διώξεις και τη σκλαβιά».
Σημείωσε ότι τη Δευτέρα έγινε η αρχή καθώς επέστρεψαν στη χώρα 89 Βενεζουελάνοι με αεροπλάνο το οποίο είχε ναυλώσει η κυβέρνηση.
Από τις αρχές του έτους δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους προκειμένου να γλιτώσουν από την οικονομική κρίση και από τον υπερπληθωρισμό ο οποίος ενδέχεται να ξεπεράσει φέτος το 1.000.000%, όπως αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Εχθές, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας υπέγραψε επτά συμφωνίες με διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες ώστε να αυξηθεί η παραγωγή αργού πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.
Συμφωνίες τη χώρα υπέγραψαν μεταξύ άλλων η εταιρεία Helios Petroleum Services του Παναμά και ο κινεζικός όμιλος Shandong Kerui.
Η Βενεζουέλα διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως αλλά η παραγωγή στη χώρα έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Τον Ιούνιο η παραγωγή έφτανε τα μόλις 1,5 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, αριθμός πολύ μικρότερος του 2008 που η παραγωγή έφτανε τα 3,2 εκατομμύρια.

Διαβάστε: Sky: Σε τραγική κατάσταση τα νοσοκομεία της Βενεζουέλας, δεν προσφέρουν ούτε τις βασικές υπηρεσίες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης