Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δραγασάκης: Το υπ. Οικονομίας είναι στην πραγματικότητα υπουργείο επενδύσεων

Δραγασάκης: Το υπ. Οικονομίας είναι στην πραγματικότητα υπουργείο επενδύσεων
Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι δυο νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για την αναμόρφωση του πλαισίου του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και για το νέο εργαλείο των μικροπιστώσεων
Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην πραγματικότητα λειτουργεί ως υπουργείο συντονισμού για την αναπτυξιακή στρατηγική και λειτουργεί και ως υπουργείο επενδύσεων, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Γιάννης Δραγασάκης στην τελετή παραλαβής παράδοσης για τις θέσεις του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.
O κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η ανάπτυξη να έχει αντίκρισμα στην απασχόληση, στο εισόδημα και στην καθημερινότητα των πολιτών και σε αυτό έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας».
Ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι αλλαγές που έγιναν συμβάλλουν στην ταχύτερη υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, στην πορεία προς την ανάπτυξη και στην πραγματικότητα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης λειτουργεί ως υπουργείο συντονισμού για την αναπτυξιακή στρατηγική και λειτουργεί και ως υπουργείο επενδύσεων.
Ο ίδιος συνέχισε ότι δεν υπάρχει στα συρτάρια του υπουργείου επένδυση που δεν έχει αξιολογηθεί και προχωρήσει ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς ο μετασχηματισμός της οικονομίας με περαιτέρω παρεμβάσεις στον τομέα της γραφειοκρατίας, της επιτάχυνσης των στρατηγικών επενδύσεων «καθώς το υπουργείο είναι στραμμένο στην προσέλκυση ιδιωτικών ξένων και ελληνικών επιχειρήσεων».
Σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα του νέου υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι μεταξύ άλλων θα αναλάβει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς στο παρελθόν, ως βουλευτής, έχει συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του υπουργείου για να δοθεί έμφαση στις περιφέρειες με ιδιαίτερα προβλήματα.
Από την πλευρά του ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι στην πορεία του στο υπουργείο, από το 2015 δόθηκε έμφαση σε δύο μεγάλες προκλήσεις, αυτό της αποεπένδυσης και αυτό της ενεργοποίησης της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, ώστε να ξεκινήσουν το ταχύτερο τα νέα προγράμματα.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών δικαιώνει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια που γίνεται.
Τέλος σημείωσε ότι αναμένονται δυο νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για την αναμόρφωση του πλαισίου του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και για το νέο εργαλείο των μικροπιστώσεων.
Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε ότι η παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη δίνει τις προϋποθέσεις για δημιουργική συνεργασία και υπό την εποπτεία του «ως ομάδα θα επιταχύνουμε το έργο του υπουργείου μέχρι τις εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης