Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την ένταξη στην ΕΕ

Cavusoglu: Προτεραιότητα οι μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την ένταξη στην ΕΕ
Δεν αναμένεται να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις όσο η Αυστρία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, εκτίμησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει ως προτεραιότητά της κατά την επόμενη περίοδο η Τουρκία και αναμένει ότι θα δει αποτελέσματα από τις προσπάθειές της αυτές, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της απελευθέρωσης της βίζας, δήλωσε σήμερα (29/8/2018) ο υπουργός Εξωτερικών.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Cavusoglu δήλωσε ότι η Τουρκία θα εργαστεί για την επιτάχυνση των πολιτικών μεταρρυθμίσεων και θα επικεντρωθεί στον δικαστικό τομέα, τις ελευθερίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι πρέπει να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης ανάμεσα στην Τουρκία και τη ΕΕ.
Όπως εκτίμησε, παράλληλα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δεν αναμένεται να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις όσο η Αυστρία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, δηλαδή μέχρι τα τέλη του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης