Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Υποβάθμιση προβλέψεων από την Κεντρική Τράπεζα, στο 2% - 2,6% η ανάπτυξη το 2018 - Σημαντικό βήμα η συμφωνία με ΗΠΑ

tags :
Μεξικό: Υποβάθμιση προβλέψεων από την Κεντρική Τράπεζα, στο 2% - 2,6% η ανάπτυξη το 2018 - Σημαντικό βήμα η συμφωνία με ΗΠΑ
Μια ενδεχόμενη γενική αναθεώρηση της NAFTA θα μείωνε την αβεβαιότητα και θα τόνωνε τις επενδύσεις, εκτίμησε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας
Στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της μεξικανικής οικονομίας το 2018 και το 2019 προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού, ενώ προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να πλησιάσει ο πληθωρισμός τον στόχο του 3%.
Ειδικότερα, η Τράπεζα του Μεξικού ανακοίνωσε σήμερα (29/8/2018) ότι αναμένει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα εμφανίσει ανάπτυξη μεταξύ 2,0% και 2,6% το 2018, σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεσή της, που έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,0% - 3,0%.
Η τράπεζα επίσης μείωσε την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του 2019, προβλέποντας αύξηση του ΑΕΠ μεταξύ 1,8% και 2,8%, από 2,2% - 3,2% προηγουμένως.
Παράλληλα, η τράπεζα ανέφερε ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή θα προσεγγίσει τον στόχο του 3% στο υπόλοιπο του έτους και στο 2019, και θα παραμείνει γύρω από αυτόν τον στόχο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Αναφορικά με την εμπορική συμφωνία που το Μεξικό πέτυχε τη Δευτέρα (27/8) με τις ΗΠΑ, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι είναι ένα «σημαντικό βήμα», αλλά τόνισε ότι παραμένουν ορισμένα βήματα στην επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA, προσθέτοντας πως μια ενδεχόμενη γενική αναθεώρηση της συμφωνίας θα μείωνε την αβεβαιότητα και θα τόνωνε τις επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης