Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Μιχαλολιάκος (Γενικός Γραμματέας Χρυσής Αυγής): Η Ελλάδα θυσιάστηκε για το ευρώ

Μιχαλολιάκος (Γενικός Γραμματέας Χρυσής Αυγής): Η Ελλάδα θυσιάστηκε για το ευρώ
Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα Εμπρός
Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή της εποχής των μνημονίων είχε ξεκάθαρα δηλώσει ότι όλα γίνονται όχι για να σωθεί η εθνική μας οικονομία, αλλά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των Βρυξελλών!
Την θέση αυτή μάλιστα υποστήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να γίνει... κυβέρνηση.
Έχοντας την εξουσία στα χέρια του, όχι μόνον δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά υπέγραψε και άλλα. Δυστυχώς για τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται από το εξωτερικό δηλώσεις που επιβεβαιώνουν αυτό ακριβώς το πράγμα και αποδεικνύουν πόσο κάλπικη ήταν και είναι η πολιτική τους.
Συγκεκριμένα, έχουμε τις παρακάτω δηλώσεις στο BBC του διευθυντού του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν: «Η Ελλάδα έσωσε το ευρώ! ...Μάλιστα η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να εισαγάγει βαθιά αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας, ενώ η οικονομία αναπτύχθηκε με βραδείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και παραμένει συρρικνωμένη κατά 25% σε σχέση με το μέγεθός της κατά την έναρξη της κρίσης.»
Ο καθηγητής Κέβιν Φέδερστοουν δήλωσε επίσης στην ίδια συνέντευξή του στο BBC: «Υπομένοντας η Ελλάδα αυτήν την περίοδο λιτότητας αποφύγαμε ένα Grexit. Είναι βέβαιο ότι το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης του 2015 επέβαλε όρους που ήταν πολύ, πολύ απαιτητικοί και πολύ επώδυνοι πράγματι.»
Αυτά ακριβώς τα οποία λέει ο Άγγλος καθηγητής ότι δηλαδή δεν έσωσε το ευρώ την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα το ευρώ, τα είχα πει στην ομιλία μου στην Βουλή των Ελλήνων στις 22 Ιουλίου του 2015 αναφερόμενος στην παρέμβαση του Ντόναλντ Τουσκ σε Μέρκελ και Τσίπρα.
Συγκεκριμένα είχα πει: “Παρενέβη, λοιπόν, ο Ντόναλντ Τουσκ και είπε, απευθυνόμενος στην Άγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι απ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα πρέπει να βγείτε με συμφωνία. Ποιος είναι, επιτέλους, αυτός ο Πολωνός ο οποίος μπορεί να επιβάλει στη δήθεν ηγεμονεύουσα στην Ευρώπη Γερμανία -γιατί αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα- την επιβολή μιας συμφωνίας;
Είναι ο άνθρωπος των Αμερικανών.
Και καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στη συνέχεια βγήκε ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, ο κ. Δραγασάκης, και είπε το δεύτερο «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους», μετά το «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» του Κωνσταντίνου Σημίτη τη νύχτα των Ιμίων.
Είπε κι άλλα, όμως, ο Ντόναλντ Τουσκ σε συνέντευξή του στο γνωστό και έγκυρο περιοδικό
«ECONOMIST». Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είπα στον Έλληνα Πρωθυπουργό» -αυτά είναι τα λόγια του- «και τη Γερμανίδα Καγκελάριο ότι εάν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις χωρίς αποτέλεσμα, είμαι έτοιμος να πω δημόσια ότι η Ευρώπη είναι κοντά στην καταστροφή για 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ».
Το ακούσατε καλά αυτό το οποίο είπε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές;
Δεν είπε ότι είναι κοντά στην καταστροφή η Ελλάδα. Είπε ότι είναι κοντά στην καταστροφή η Ευρώπη!”
Την ομιλία μου αυτή, είχα τελειώσει με τα παρακάτω λόγια που παραμένουν θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ γιατί εμείς δεν αλλάζουμε ούτε Ιδεολογία ούτε πολιτική σαν τους αριβίστες του πολιτικού κατεστημένου είτε της αριστεράς είτε της ψευτοδεξιάς: “Εμείς, ως Χρυσή Αυγή, αρνούμαστε να υπακούσουμε στα εκβιαστικά διλήμματα αυτών των νομοθετημάτων με τα προαπαιτούμενα και γι’ αυτό θα καταψηφίσουμε και τη σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία, λέγοντας «όχι» στο μνημόνιο, επιστροφή στην εθνική κυριαρχία, επιστροφή στην εθνική παραγωγή.”

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης