Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Την απορρόφηση του τομέα Εμπορίας από την ΕΠΑ Αττικής προκρίνει στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της η ΔΕΠΑ

tags :
Την απορρόφηση του τομέα Εμπορίας από την ΕΠΑ Αττικής προκρίνει στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της η ΔΕΠΑ
Η συγκεκριμένη λύση εκτιμάται πως έχει πλεονεκτήματα από φορολογικής άποψης
Σενάριο και για απορρόφηση του τομέα Εμπορίας της ΔΕΠΑ από την ΕΠΑ Αττικής εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΠΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου διχοτόμησης της εταιρίας.
Με τη συνδρομή εξωτερικών συμβούλων, η διοίκηση της ΔΕΠΑ σχεδιάζει το σπάσιμο της εταιρίας σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομές και παράλληλα δύο σενάρια για τον τρόπο που θα ενοποιηθεί ο τομέας της Εμπορίας με την ΕΠΑ Αττικής μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 49% από την Shell.
Ως πιο επικρατέστερο σενάριο εμφανίζεται αυτό της απορρόφησης της δραστηριότητας της Εμπορίας από την ΕΠΑ Αττικής, καθώς φαίνεται να είναι πιο συμφέρουσα λύση από φορολογικής άποψης.
Το σενάριο της αυτόνομης πώλησης του 50 συν ένα των μετοχών της ΕΠΑ Αττικής και αντίστοιχου ποσοστού της ΔΕΠΑ Εμπορίας που δίχασε υπουργείο Ενέργειας και ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έχει μπει οριστικά στο συρτάρι.

Τον Σεπτέμβριο η οριστική απόφαση

Σε κάθε περίπτωση το νέο εταιρικό σχήμα της ΔΕΠΑ βάσει του σχεδίου αποκρατικοποίησής της θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέσα στο Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να προχωρήσει βάσει του προγραμματισμού η θεσμοθέτησή του από τη Βουλή τον Οκτώβριο και να ξεκινήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης το Νοέμβριο.
Η επίτευξη των χρονοδιαγραμμάτων θα εξαρτηθεί από το πότε η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του 49% της Shell στην ΕΠΑ Αττικής από τη ΔΕΠΑ.
Η διαδικασία του προληπτικού ελέγχου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού να ζητάει πρόσθετα διευκρινιστικά στοιχεία από τις εταιρίες που κοινοποίησαν τη συναλλαγή, δηλαδή από τις ΔΕΠΑ και Shell.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης