Τελευταία Νέα
Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Η ΕΕ είναι πρόθυμη να μηδενίσει τους δασμούς εάν οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο

Malmstrom (Κομισιόν): Η ΕΕ είναι πρόθυμη να μηδενίσει τους δασμούς εάν οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο
Είμαστε πρόθυμοι να μηδενίσουμε ακόμη και τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, αν οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο, δήλωσε η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου
Οι Βρυξέλλες είναι πρόθυμες να μηδενίσουν τους δασμούς σε όλα τα βιομηχανικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, κατά τις εμπορικές τους συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα (30/8/2018) η ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου, Cecilia Malmström.
«Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι από την πλευρά της ΕΕ να πάμε σε μηδενικούς δασμούς για όλα τα βιομηχανικά προϊόντα, φυσικά αν οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο, έτσι θα ήταν σε αμοιβαία βάση», δήλωσε η Malmstrom, μιλώντας στην εμπορική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Είμαστε πρόθυμοι να μηδενίσουμε ακόμη και τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων… αν οι ΗΠΑ κάνουν το ίδιο», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «θα ήταν καλό για εμάς οικονομικά, και για αυτούς».
Οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον διεξάγουν προπαρασκευαστικές εμπορικές συνομιλίες για να καθορίσουν το πεδίο μιας ενδεχόμενης μελλοντικής συμφωνίας.
Σύμφωνα με το «Politico», κατά τη διάρκεια μιας πρώτης συνάντησης στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, μια πρόταση της ΕΕ για συμπερίληψη των αυτοκινήτων στις συζητήσεις απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης