Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μπαίνουμε σε μια καινούργια πορεία δίκαιης ανάπτυξης

Κουβέλης: Μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μπαίνουμε σε μια καινούργια πορεία δίκαιης ανάπτυξης
Σήμερα (30/8/2018) πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας 
«Αυτό το υπουργείο έχει μπροστά του τεράστιο πεδίο να δημιουργήσει και να αναδείξει τα μεγέθη που καλείται να υπηρετήσει όπως είναι η ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας», σημείωσε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης κατά τη τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας.
«Η χώρα μετά την έξοδό της από την οχτάχρονη περίοδο των μνημονίων της σκληρής επιτήρησης και εποπτείας, που απονεύρωσε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, μπαίνει σε μια καινούργια πορεία δίκαιης ανάπτυξης, αλλά και ανάταξης εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων που δεινοπάθησαν βαρύτατα τραυματισμένα από την οικονομική κρίση», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι όταν ο πρωθυπουργός του «εμπιστεύθηκε τη συγκεκριμένη θέση, επιχειρηματολόγησε υπέρ της σημαντικότητας αυτού του υπουργείου, ότι είναι αυτό που μετέχει αποφασιστικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας.
Και είχε απόλυτα δίκιο» τόνισε.
Ο κ. Κουβέλης έκανε μία ιδιαίτερη αναφορά στο Λιμενικό, λέγοντας ότι είναι το διαρκώς εμπόλεμο σώμα σε περίοδο ειρηνική.
«Γνωρίζω το υψηλό φρόνημα των στελεχών του, καθώς και την εγκατάλειψη στην οποία είχε περιέλθει στο μακρινότερο παρελθόν, αλλά και όλα εκείνα που σήμερα προωθούνται και προάγονται προκειμένου το Λιμενικό Σώμα να μπορεί να επιτελεί με όσα μέσα του διατίθενται και πρέπει να του διατεθούν», ανέφερε.
Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, εξέφρασε την εκτίμηση πως «καταφέραμε αρκετά, με πολλή δουλειά και προσήλωση στον στόχο της αναβάθμισης της ακτοπλοΐας της προστασία της ναυτεργασίας και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».
Προσέθεσε ότι το υπουργείο σήμερα είναι κοντά στην ολοκλήρωση του στόχου για την υδατική αυτονομία των άνυδρων νησιών αλλά και κάλυψης ακτοπλοϊκών αναγκών σε άγονες γραμμές για νησιά που για πολλά χρόνια είχαν έντονο πρόβλημα διασύνδεσης, και αναφερόμενος στο μεταφορικό ισοδύναμο είπε ότι πρόκειται για μια τομή στη νησιωτικότητα που αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης