Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Παραμένουμε αισιόδοξοι για τις εμπορικές συνομιλίες με ΗΠΑ - Ακόμη πρέπει να γίνουν πολλά

Καναδάς: Παραμένουμε αισιόδοξοι για τις εμπορικές συνομιλίες με ΗΠΑ - Ακόμη πρέπει να γίνουν πολλά
Και οι δύο πλευρές δείχνουν καλή θέληση, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Chrystia Freeland
Αισιόδοξη για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εμφανίστηκε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Chrystia Freeland, αν και προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη.
Όπως δήλωσε η Freeland μετά τη σημερινή (30/8/2018) της συνάντηση με τον αμερικανό εμπορικό αντιπρόσωπο, Robert Lighthizer, συνεχίζει να είναι αισιόδοξη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της NAFTA (Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου της Βορείου Αμερικής).
Η ίδια σημείωσε ότι τόσο ο Καναδάς όσο και οι ΗΠΑ δείχνουν μια εποικοδομητική στάση, ενώ τόνισε ότι και οι δύο πλευρές έχουν πολλή… καλή θέληση.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.
Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις νέες διαπραγματεύσεις που θα έχουν σήμερα ΗΠΑ και Καναδάς για την αναθεώρηση της συμφωνίας του ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική.
Χθες, τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, όσο και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι μια συμφωνία μπορεί να επέλθει έως το τέλος της εβδομάδας, την ώρα που ο χρόνος πιέζει προκειμένου να καταλήξουν θετικά οι διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης