Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αισιοδοξεί η Alpha Αστικά Ακίνητα για το σύνολο της χρήσης - Τα ταμειακά διαθέσιμα στο 84% της αποτίμησης

Αισιοδοξεί η Alpha Αστικά Ακίνητα για το σύνολο της χρήσης - Τα ταμειακά διαθέσιμα στο 84% της αποτίμησης
Μηδενικός ο τραπεζικός δανεισμός της εισηγμένης, ενώ η καθαρή θέση ανέρχεται στα 129 εκατ. ευρώ ήτοι διαπραγματεύεται με p/bv 0,69 φορές
Με τα ταμειακά διαθέσιμα στο 84% της αποτίμηση στο ταμπλό, η Alpha Αστικά Ακίνητα διαπραγματεύεται με τα ακίνητα και την επιχειρηματική δραστηριότητα να προσφέρονται σχεδόν δωρεάν στους λιγοστούς μετόχους που κατέχουν τις μετοχές της ελεύθερης διασποράς.
Η διοίκηση αισιοδοξεί για το 2018, ενώ στο πρώτο τρίμηνο τα έσοδα από εκτιμήσεις ήταν ενισχυμένα.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση πρώτου εξαμήνου τα χρηματικά διαθέσιμα του ομίλου ανήλθαν σε 74,68 εκατ ευρώ και είναι επενδεδυμένα σε προθεσμιακές καταθέσεις.
Λόγω της αυτάρκειας των διαθεσίμων δεν υπάρχουν δανειακές υποχρεώσεις.
Στο τέλος του εξαμήνου το χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιελάμβανε 25 ακίνητα εκ των οποίων 23 βρίσκονταν στην Ελλάδα και 2 στη Βουλγαρία.
Η λογιστική αξία του συνόλου των ακινήτων ανέρχεται σε 55,21 εκατ. ευρώ. και δεν διαφέρει σημαντικά από την εύλογη αξία, αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση.
Τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών βελτιώνουν την πορεία των συνολικών εσόδων της Alpha Αστικά ακίνητα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.
Για την εταιρεία τα κέρδη προ φόρων εισοδήματος παρουσίασαν μείωση κατά ποσοστό 4,05%.
Για τον όμιλο τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά ποσοστό 15,73% .
Η συμμετοχή των θυγατρικών στο σύνολο εσόδων της περιόδου ανήλθε στο 22,09%.
Το σύνολο εσόδων ανήλθε σε 6,02 εκατ. ευρώ έναντι 5,88 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4%.
Τα έσοδα παροχής υπηρεσιών (εκτιμήσεις και διαχείριση ακινήτων) παρουσίασαν αύξηση κατά 12,10% η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από εκτιμήσεις ακινήτων. Τα έσοδα από εκμίσθωση ακινήτων παρουσίασαν μείωση κατά 17,99% η οποία οφείλεται κυρίως στα μισθώματα που εισέπραττε η θυγατρική εταιρία στη Σερβία.
Τα χρηματοοικονομικά έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 359 χιλ. ευρώ έναντι 241 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, εκ των οποίων ποσό 209 χιλ. ευρώ αφορά έσοδα από τόκους.
Τα καθαρά κέρδη του ομίλου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για το πρώτο εξάμηνο 2018 διαμορφώνονται στο ποσό των 772 χιλ. ευρώ έναντι 586 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Αναφορικά με το δεύτερο εξάμηνο η διοίκηση αναφέρει πως τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών και εκμισθώσεις ακινήτων αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση σε σύγκριση µε τα αντίστοιχα έσοδα του πρώτου εξαμήνου 2018.
Το σύνολο των γενικών και διοικητικών εξόδων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2018, αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα µε τα αντίστοιχα έξοδα του πρώτου εξαμήνου 2018.
Τα χρηματοοικονομικά έσοδα θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα λόγω σταθεροποίησης των επιτοκίων προθεσμιακών καταθέσεων.
Το καθαρό αποτέλεσμα μετά το φόρο εισοδήματος για την εταιρεία θα είναι θετικό και στα ίδια επίπεδα µε το αντίστοιχο αποτέλεσμα της προηγούμενης χρήσης, αναφέρει η διοίκηση στα αποτελέσματα που δημοσίευσε.
Για τον Όµιλο το τελικό αποτέλεσµα θα είναι θετικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης