Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων στα NPEs, το 2018 – Κρίσιμες οι πωλήσεις σε Jupiter και Mercury

tags :
Alpha Bank: Αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων στα NPEs, το 2018 – Κρίσιμες οι πωλήσεις σε Jupiter και Mercury
Ο στόχος για μείωση των NPEs θα επιτευχθεί το 2018, εκτιμά η Alpha Bank
Η Alpha Bank θα επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) το 2018, αισιοδοξεί η διοικητική ομάδα της τράπεζας, μετά και τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου (περισσότερα εδώ)
Στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε τα αποτελέσματα, υπογραμμίστηκε πως πολύ σημαντική για την επίτευξη του στόχου κρίνεται η εν εξελίξει πώληση των δυο πακέτων δανείων, στο Jupiter και το Mercury.
Θετικά θα συμβάλλουν και οι ρυθμίσεις σχετικά με τους πλειστηριασμούς, επισημαίνεται, καθώς τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησαν αυτοματοποιημένα προγράμματα ρύθμισης για τα προβληματικά δάνεια.
Τα έσοδα ήταν 300 εκατ. ευρώ στο πρώτο μισό του έτους (σε κάποιες περιπτώσεις η ίδια η τράπεζα έκανε προσφορά για το ακίνητο).
Η τράπεζα χαιρετίζει, επίσης, τόσο την αύξηση των καταθέσεων για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους αλλά και το τρίτο τρίμηνο 2018, όσο και τη βελτιωμένη ρευστότητα.
Η Alpha πραγματοποίησε 700 πλειστηριασμούς και αναμένεται αυξημένη κίνηση μετά το Σεπτέμβριο.
Τα NPEs πρέπει να μειωθούν κατά 2,9 δισ. ευρώ εντός του 2018, υπενθυμίζεται.
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει συζήτηση με τον SSM για τους νέους στόχους αναφορικά με τα προβληματικά δάνεια και τη μείωση τους έως το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης